30.10.15

Πόλεμος στα «γαλάζια κάστρα»...

Τι θα κρίνει την εσωκομματική αναμέτρηση στη ΝΔ;..

Το Λεκανοπέδιο, όπου κατοικεί ο μισός ελληνικός πληθυσμός, και τα «γαλάζια» κάστρα στην Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, θα κρίνουν την εσωκομματική αναμέτρηση στη ΝΔ.

— Στη...
Β Άθηνών, όπου η ΝΔ πήρε 244,471 σταυρούς και εξέλεξε τρεις από τους τέσσερις υποψήφιους αρχηγούς της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει κατά πολύ σε αριθμό σταυρών και στηρίζεται από τους δημάρχους Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Δάφνης -Υμηττού. Οι περισσότεροι εκλεγμένοι βουλευτές της περιφέρειας, ωστόσο, στηρίζουν τον Βαγγέλη Μειμαράκη, ενώ ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα. Βέβαια, στην προηγούμενη αναμέτρηση το 2009, οι 9 από τους 11 βουλευτές της ΝΔ στήριζαν τη Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς πήρε 60%.

— Στο Υπόλοιπο Αττικής οι υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο 74,454 πολιτών που ψήφισαν ΝΔ. Εκεί ο «φουλ καραμανλικός» Γιώργος Βλάχος στηρίζει τον Μειμαράκη, όπως και η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικής Αττικής είναι στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ η εκπρόσωπος του Λεκανοπεδίου τάασσεται υπέρ του Μητσοτάκη, όπως και ο δήμαρχος Σαρωνικού και ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ Βασίλης Κροκίδης, που έχει σημαντική επιρροή στον Πειραιά.

— Στη Μακεδονία βρίσκεται το «κάστρο» του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. Στηρίζεται από πολλούς προέδρους νομαρχιακών επιτροπών και από τον δήμαρχο Μενεμένης. Τον Βαγγέλη Μειμαράκη στηρίζει ο δήμαρχος Πολυγύρου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο πρόεδρος των εμπορικών συλλόγων Μακεδονίας -Θράκης. Τον κ. Μητσοτάκη στηρίζει ο δήμαρχος Καστοριάς, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Θράκης και οι πρόεδροι ΝΟΔΕ Κιλκίς, Κοζάνης και Γρεβενών. Σημαντική στήριξη έχει και ο Άδωνις Γεωργιάδης από τους προέδρους ΝΟΔΕ Καβάλας, Σερρών, Δράμας και Χαλκιδικής, όπως και από τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

— Εξαιρετικά σημαντική θα είναι η μάχη στην Πελοπόννησο, καθώς οι τέσσερις από τους επτά νομούς αποτελούν προπύργια της ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης έχει στο πλευρό του τον Αρκάδα πρώην υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον υποψήφιο βουλευτή Λακωνίας Γιάννη Κουλιζάκο και τον πρώην βουλευτή Γρηγόρη Αποστολάκο. Αν και Μακεδών ο Απόστολος Τζιτζικώστας στηρίζεται από τον δήμαρχο Άργους και τον δήμαρχο Λακωνίας. Η σημαντικότερη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη έρχεται από τον δήμαρχο Καλαμάτας, ενώ του Άδωνι Γεωργιάδη από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αργολίδας και τον δήμαρχο Τριφυλλίας.

— Η μάχη της Κρήτης αναμένεται, επίσης, με ενδιαφέρον καθώς από το Ηράκλειο κατάγεται ο υπηρεσιακός πρόεδρος και από τα Χανιά η οικογένεια Μητσοτάκη...

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: