30.4.15

Δεμένα αύριο τα πλοία...



... λόγω της απεργίας της ΠΝΟ...
Μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου της Πρωτομαγιάς έχει λάβει το Λιμενικό Σώμα σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς, από σήμερα  η κίνηση αναμένεται...
αυξημένη, ενόψει της αυριανής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για την Εργατική Πρωτομαγιά.

apergia-limania-5702-800x533.jpg


Ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, Κυριάκος Κουράκος, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι για όλες τις ημέρες έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών, ενώ πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν, ήδη, αποστείλει σχετικά έγγραφα για εκτέλεση δρομολογίων μετά τη λήξη της αυριανής κινητοποίησης μετά τις 24:00.

Σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, αύριο, μετά τη λήξη της απεργίας, θα εκτελεστούν δρομολόγια για την Κρήτη, πιθανόν και για την Παροναξία.

Στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλα τα σημεία αναχώρησης των πλοίων, θα υπάρχουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ ανάλογα μέτρα θα υπάρχουν και από την τροχαία γα τη διευκόλυνση των οχημάτων προς το λιμάνι.

Το Λιμενικό συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου. Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 16 δρομολόγια αναχώρησης πλοίων, από τη Ραφήνα εννέα και από το Λαύριο επτά. Συνολικά, μέχρι την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 43 δρομολόγια αναχώρησης, από τη Ραφήνα 26 και από το Λαύριο 15.

Δεμένα αύριο τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχει αύριο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Έτσι, τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας την Παρασκευή 1η Μαΐου με έναρξη 00:01 απόψε και λήξη αύριο στις 24:00.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια «οι Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, ένοιωσαν στο πετσί τους τις συνέπειες της υποτέλειας της χώρα μας στους ξένους δανειστές, με καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, την περιθωριοποίηση μεγάλου τμήματος των ιδίων και των οικογενειών τους και τον στραγγαλισμό θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και του θεσμού της απεργίας».

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, αποτέλεσμα ήταν η ανεργία στις τάξεις των ναυτεργατών να έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και να αυξάνεται καθημερινά. «Οι μειώσεις στις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, που είναι αποτέλεσμα και του σχετικού Νόμου 4150/2013 αλλά και των αποφάσεων του ΥΝΑ, συντελούν στην παραπέρα αύξηση της ανεργίας, τέλος, δε, η καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας, που αφορά τη ναυτική εργασία, τείνει να καταστεί ένας επί πλέον τροφοδότης της ανεργίας».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: