30.4.15

Συμμαχία Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ κατά …Σπίρτζη...


Δεν είναι λίγες οι φορές που Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ βαδίζουν «μαζί» όταν πρόκειται για επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή όμως η ‘συμμαχία’ είναι κάπως …
ανίερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι «την πέφτουν» σε έναν «δικό τους», τον προερχόμενο από την Κεντροαριστερά Χρήστο Σπίρτζη.

Αφορμή, η επιστολή του προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με την οποία ζητούσε …παραιτήσεις.

Για «αλλεργία» της κυβέρνησης απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές και «οτιδήποτε δε βρίσκεται υπό τον κομματικό έλεγχό της» μιλά το Ποτάμι, αποδίδοντάς του ‘προφανείς κομματικές σκοπιμότητες’. Κάνει λόγο για «ωμή παρέμβαση» στο έργο μίας ανεξάρτητηςδιοικητικής αρχής και για περιφρόνηση εκ μέρους του υπουργού απέναντι στηνομοθεσία τόσο της ΕΕ όσο και της Ελλάδας. «Ίσως έχει ήδη στο μυαλό του τακομματικά στελέχη που θέλει να τοποθετήσει στην ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της λογικήςτων ‘δικών μας παιδιών’ που είναι κυρίαρχη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», λέει.

Συμπαραστάτη στον πύρινό του λόγο βρίσκει το ΠΑΣΟΚ, που έχοντας μία ευαισθησία παραπάνω, καθώς είναι ο χώρος από τον οποίο προέρχεται ο κ.Σπίρτζης, του καταλογίζει «υπερβάλλοντα ζήλο να δώσει αποδείξεις νομιμοφροσύνης προς τον ΣΥΡΙΖΑ που τον έκανε υπουργό». Επαναλαμβάνοντας τα περί ανεξάρτητης διοικητικής αρχής που απολαμβάνει διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, η Χαριλάου Τρικούπη του …θυμίζει ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις «εκτός θεσμικού πλαισίου» που κινδυνεύουν να εκθέσουν διεθνώς την χώρα. «Προφανώς όμως οκ.Σπίρτζης αποτελεί ένα πειθήνιο γρανάζι στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει– ποδηγετήσει και τις ανεξάρτητες αρχές, ενόψει εξελίξεων για τις συχνότητεςκαι των συμφερόντων που ήδη αναπτύσσονται», καταλήγει.

Ίσως να έχουν δίκιο, ίσωςκαι όχι. Δεν θα το κρίνει ο Neo. Αλλά και τόσο μεγάλο σοκ που μια κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγχει τις ανεξάρτητες αρχές, αν ισχύουν όσα καταγγέλλουν, τον ξεπερνάει…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: