30.6.14

Πονοκέφαλος τα προαπαιτούμενα για το Μαξίμου...

Με το φόβο της εαρινής σύναξης των… "ανταρτών" καλείται η κυβέρνηση να ξεπεράσει το νομοθετικό μαραθώνιο των επόμενων εβδομάδων και να ικανοποιήσει τη ...
δέσμη των προαπαιτούμενων για την ομαλή ροή των δόσεων του δανείου.

Το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι στους κόλπους των βουλευτών επικρατεί μια θολή περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα με έντονο το άρωμα των πρόωρων εκλογών, γεγονός που ενδεχομένως οδηγήσει μερικούς σε κινήσεις αυτονόμησης.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως σε «πηγαδάκια» βουλευτών στο καφενείο του Κοινοβουλίου εκφράζεται αγωνία για το αν θα υπάρξουν εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο και προβληματισμός για το πώς θα επιβιώσουν οι ίδιοι πολιτικά.

Πέραν αυτού, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχεδιάζουν ελεγχόμενα «αντάρτικα», προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν με καλύτερες συνθήκες στις εκλογικές τους περιφέρειες για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι στην κυβέρνηση που χαρακτηρίζουν τους συγκεκριμένους βουλευτές ως «αντάρτες του γλυκού νερού που παραβιάζουν ανοικτές θύρες».

Σε κάθε περίπτωση τα ηνωμένα κυβερνητικά επιτελεία Μαξίμου και Βουλής επικεντρώνουν την προσοχή τους στη σύνθεση του Β’ και Γ’ Θερινού Τμήματος, τα οποία θα κληθούν να ψηφίσουν τα «καυτά» νομοσχέδια για τη «μικρή» ΔΕΗ, τον αιγιαλό και για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Για το λόγο αυτό διενεργούνται επαφές με τους βουλευτές που μετέχουν στο εν λόγω τμήμα, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι βουλευτές, όπως ο κ. Γιώργος Βλάχος, έσπευσαν να ζητήσουν την αντικατάστασή τους σε περίπτωση που ζητούνταν και η δική τους έγκριση.

Πάντως, από τα δύο πρώτα τμήματα λείπουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που εκλέγονται στις περιφέρειες Κοζάνης και Φλώρινας -περιοχές με ειδικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΗ-, Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Μιχάλης Παπαδόπουλος (ΝΔ) και Στάθης Κωνσταντινίδης (ΝΔ), ενώ η κυρία Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ), που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμο για τους αιγιαλούς τοποθετήθηκε μόνο στο Α' τμήμα, το οποίο δεν θα κληθεί να το διαχειριστεί.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί «βραχυκύκλωμα» από άλλους υποψήφιους αντάρτες. Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων στο Β' τμήμα μετέχει ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης (ΝΔ), ο κ. Μιχάλης Κασσής (ΠΑΣΟΚ) και ο κ. Συμεών Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ), που φέρεται δυσαρεστημένος από την αποχώρηση του από την κυβέρνηση...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: