30.6.14

22.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών...

paidia-sxoleio-paidikos-stathmos-nipiagogeio
Στον «αέρα» παραμένουν πάνω από 22.000 επιδοτούμενες θέσεις παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜεΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία), αριθμός που πιθανόν να αυξηθεί, σύμφωνα με..
εκτιμήσεις αυτοδιοικητικών στελεχών που χαρακτηρίζουν τραγικές τις εξελίξεις αναφορικά με τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Κοινωνικής Ζωής».
Στα 160 εκατ. ευρώ (120 εκατ. από κοινοτικούς πόρους και 40 εκατ. από εμπροσθοβαρή δαπάνη του υπουργείου Εργασίας), ποσό που αναλογεί στη φιλοξενία 68.502 παιδιών, ανέρχονται τα κονδύλια που εξασφαλίζει -προς το παρόν- η πολιτεία. Οι αιρετοί επιμένουν να διασφαλιστούν 200 εκατ. ευρώ, τονίζοντας πως φέτος οι αιτήσεις θα πλησιάσουν τις 100.000. Πέρυσι είχαν δοθεί 180 εκατ. ευρώ.
Η προκήρυξη για τις θέσεις των παιδιών θα δημοσιοποιηθεί αύριο (Τρίτη). Οι δομές και οι φορείς καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις έως 21 Ιουλίου. Ο τελικός πίνακας θα αναρτηθεί στις 24 του μηνός. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της προκήρυξης, δικαίωμα συμμετοχής έχουν ωφελούμενοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τα 27.000 ευρώ (από 30.000 ευρώ πέρυσι) για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, προσαυξανόμενο κατά 3.000 για κάθε επιπλέον παιδί, με ανώτατο όριο τα 36.000 ευρώ.
Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από τις 25 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, ενώ η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση και κριτήρια το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης, την εργασιακή σχέση και το είδος της απασχόλησης, την ανεργία από τον ΟΑΕΔ και -τέλος- την οικογενειακή κατάσταση.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: