19.9.13

Αποκορύφωμα της βίας της ΧΑ η δολοφονία Φύσσα, γράφουν οι Financial Times...

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της δολοφονίας του αριστερού Φύσσα από τον ακροδεξιό Ρουπακιά – Σε άρθρο τους οι FT σχολιάζουν το αποτρόπαιο έγκλημα και τονίζουν: «αυτό ήταν το πιο...
σοβαρό περιστατικό βίας στο οποίο εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή μετά την εκλογή της στο Κοινοβούλιο τον περασμένο χρόνο»
Το γύρο του κόσμου κάνει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιωργο Ρουπακιά, ο οποίος με δύο μαχαιριές έκοψε το νήμα της ζωής του 34χρονου. Η είδηση, που έχει προκαλέσει σοκ, «ταξίδεψε» και εκτός χώρας με τα διεθνή ΜΜΕ να σχολιάζουν την αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι.

Μεταξύ άλλων, οι Financial Times τονίζουν σε δημοσίευμά τους πως η εγκληματική αυτή ενέργεια είναι το «αποκορύφωμα της βίας της Χρυσής Αυγής, από τότε που μπήκε στη Βουλή».

«Αυτό ήταν το πιο σοβαρό περιστατικό βίας στο οποίο εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή μετά την εκλογή της στο Κοινοβούλιο τον περασμένο χρόνο. Η παρουσία της στην πολιτική σκηνή έχε διχάσει τους αριστερούς πολιτικά, με Αριστερά κόμματα να κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά πως επιδεικνύει ανοχή στις “δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής», τονίζουν οι FT σχολιάζοντας το τραγικο γεγονός.

To άρθρο μάλιστα αναφέρεται και στο περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας στο Πέραμα, όπου μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μέλη του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως επικρατεί αναβρασμός στην Ελλάδα εναντίον του ακροδεξιού κόμματος μετά τη δολοφονία του ράπερ Killah P, ενώ μιλώντας για τη Χρυσή Αυγή επισημαίνει ότι «έχει διογκώσει τα επίπεδα βίας σε πρόσφατα περιστατικά, καθώς η δημοφιλία της έχει αυξηθεί στις δημοσκοπήσεις»...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: