30.9.13

Πώς η κυβέρνηση θα αποφύγει τις εκλογές...

 
Με 6 απουσίες η ΚΟ της Χρυσής Αυγής...
Σε πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, που θα συνιστά αλλαγή του εκλογικού νόμου και θα κατατεθεί παράλληλα με τον νέο αντιρατσιστικό νόμο τις επόμενες ημέρες, βρίσκεται η απάντηση στο...
ερώτημα πώς η κυβέρνηση θα αποφύγει το ενδεχόμενο όχι μόνο εθνικών αλλά και αναπληρωματικών εκλογών. Αυτό το μήνυμα έστειλαν, άλλωστε, οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Νέα Υόρκη.
Πρακτικά, η ρύθμιση θα δίνει τη δυνατότητα στη Βουλή να χαρακτηρίζει καταχρηστικές και με δόλο τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής και να μην τις κάνει δεκτές.

Πάντως, αν υπάρξει ταυτόχρονη παραίτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η Βουλή θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο των αναπληρωματικών εκλογών στις περιφέρειες όπου έχουν εκλεγεί βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος, χωρίς τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής (δίνεται ήδη η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να μην επιτρέψει τη συμμετοχή στη ΧΑ, ως εγκληματική οργάνωση).

«Η ανάγκη καταπολέμησης του φασισμού δεν πρέπει να οδηγεί σε αλά καρτ συνταγματική νομιμότητα», δηλώνει από την πλευρά του, μέσω της Ελευθεροτυπίας, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος τονίζει επίσης ότι η δίωξη Χρυσαυγιτών και για άλλα αδικήματα πλην της εγκληματικής οργάνωσης απαιτεί άδεια της Βουλής.

πηγη enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: