1.6.13

Εμπρηστική επίθεση σε ΙΧ δημοσιογράφου...


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα από αγνώστους, στο αυτοκίνητο του συναδέλφου Σπύρου Μπαξεβάνου.

Αποτέλεσμα της...
εμπρηστικής επίθεσης με εύφλεκτο υλικό και πανί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, είναι το αυτοκίνητο του συναδέλφου να υποστεί πολύ σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ υπήρξε και ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, ακόμη και στην οικία του. Το πρωτόγνωρο γεγονός για τα δεδομένα της περιοχής μας, γεννά πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο της άνανδρης επίθεσης και καλούμε τις αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση μέχρι βάθος.

Πρόκειται για περιστατικό τρομοκρατίας και εκφοβισμού όλων των δημοσιογράφων της Κεντρικής Ελλάδας, οι οποίοι καθημερινά πασχίζουν και αγωνίζονται, κάτω από αντίξοες οικονομικές και εργασιακές συνθήκες, να μεταφέρουν την είδηση, με μόνο στόχο την ενημέρωση και πληροφόρηση των κατοίκων της περιοχής.
Πληροφορούμε τους ύπουλους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης, ότι δεν πρόκειται να μας φοβίσουν και οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, θα συνεχίσουν να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και την άποψή τους.

Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία, ούτε να τρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, συμπαρίσταται στο συνάδελφο Σπύρο Μπαξεβάνο, τονίζοντας ότι αντίστοιχες πρακτικές που έχουν εμφανισθεί τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, με επιθέσεις σε δημοσιογράφους, είναι άκρως καταδικαστέες και ιδιαίτερα ανησυχητικές για τον κλάδο.

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: