30.6.13

Κουβέλης: «Μας ήθελαν ψάρι αγκιστρωμένο»...



Αιχμές εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για την στάση που κράτησαν σχετικά με τις ισορροπίες στην -πρώην, πλέον- τρικομματική κυβέρνηση επιρρίπτει ο Φώτης Κουβέλης, λέγοντας πως η ΔΗΜΑΡ «οδηγήθηκε στην απόφαση» να αποχωρήσει, επειδή δεν μπορούσε να...
είναι «ο προσχηματικός εταίρος».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, ο Φ.Κουβέλης υποστηρίζει ότι είχαν πυκνώσει οι ενστάσεις του στις ιδιωτικές του επαφές με τον πρωθυπουργό εξαιτίας του συσσωρευμένου προβληματισμού για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά «ο Σαμαράς πίστευε πως ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν αγκιστρωμένο ψάρι». «Ε, δεν ήταν», λέει.

Όσον αφορά το ζήτημα της ΕΡΤ και την πορεία των διαβουλεύσεων για το μεταβατικό σχήμα, ο Φ.Κουβέλης αναφέρει πως είχε επιφυλαχθεί για την τελική πρόταση για 1.600 εργαζομένους, και την επόμενη ημέρα (στην τελευταία σύσκεψη των τριών αρχηγών την Πέμπτη) είπε ότι η πρόταση δεν θα περνούσε από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ -λέγοντας πως αντιλήφθηκε ότι οι άλλοι δύο αρχηγοί θα συνέχιζαν μόνοι τους στην κυβέρνηση.

«Καρφιά» ρίχνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για τη γενικότερη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης. «Ό,τι και να λέγαμε, οι τελικές αποφάσεις είχαν "χρώμα" Σαμαρά και Στουρνάρα» λέει.

Παράλληλα, στελέχη του επιτελείου της ΔΗΜΑΡ εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που γίνονταν οι διαβουλεύσεις με την τρόικα, λέγοντας πως «ήταν αποκλειστικά εφαρμογή των κελευσμάτων της τρόικας και πολύ μακριά από την ουσιαστική διαπραγμάτευση που είχαμε συμφωνήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: