30.6.13

Μεγαλύτερη η ευθύνη από τη χαρά του Αντετοκούνμπο...

Αποθεωτική υποδοχή στο «Ελ.Βενιζέλος»...

Για να βεβαιωθούμε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε καλά στις ΗΠΑ, παραμονή του φετινού ντραφτ για το ΝΒΑ, χρειάστηκε να...
«ποστάρει» μία φωτογραφία ο ατζέντης του, από τη Νέα Υόρκη.

Αλλά την Κυριακή (30/6), στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ήταν πολλοί οι συγγενείς, φίλοι και δημοσιογράφοι που έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά το μελλοντικό «αστέρι» των Μιλγουόκι Μπακς. «Θα δουλέψω σκληρά έτσι ώστε η βραδιά του ντραφτ να ήταν μόνο η αρχή της καριέρας μου», δήλωσε ο 19χρονος Ελληνονιγηριανός μπασκετμπολίστας.

Φάνταζε με την υποδοχή αθλητή που γυρίζει με χρυσό μετάλλιο από μεγάλη διοργάνωση του εξωτερικού, και συναντάει αίφνης στην αίθουσα αφίξεων ακόμα και ανθρώπους που είχαν χρόνια να επικοινωνήσουν μαζί του. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο Γιάννης αντίκρισε σήμερα, με εξαίρεση τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, μόνο πραγματικά "δικούς" του ανθρώπους, που μοιράστηκαν μαζί του τα δύσκολα χρόνια που πέρασε, και δικαιούνται να λένε τώρα ότι τον βοήθησαν να πατήσει γερά τα πόδια του στη γη, πριν αρχίσει να "πετάει" προς το όνειρό του.

Στα δικά τους αφτιά, λοιπόν, ακούστηκε πολύ νορμάλ η απαίτηση του Αντετοκούνμπο να κάνει πολύ προσεκτικά το επόμενο βήμα του στο μπάσκετ: "Δεν πρέπει, η επιλογή μου στο ντραφτ, να είναι το τέλος του ονείρου μου, παρά μόνο η αρχή. Δυσκολεύομαι, πράγματι, να χωνέψω όσα έζησα στη Νέα Υόρκη, γι'αυτό και ρωτάω ακόμα τον αδελφό μου, Θανάση, αν ήταν αληθινά όσα περάσαμε εκείνο το υπέροχο τριήμερο. Από την άλλη, η ευθύνη που νιώθω τώρα, προκειμένου να φτάσω τελικά εκεί όπου νομίζω ότι μου αξίζει, είναι μεγαλύτερη από τη χαρά που πήρα. Εχω περάσει πολλές δυσκολίες, από μικρό παιδί, έχω μάθει λοιπόν να βλέπω κάθε εμπόδιο για καλό".  

Ο Γιάννης ξεκαθάρισε πως το κυρίαρχο μέλημά του, τις επόμενες μέρες, είναι να ενισχύσει την εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ της Εσθονίας (9-21/7): "Είναι πολύ σημαντικό, για μένα, να βοηθήσω την Ελλάδα στους αγώνες που έρχονται. Μετά, με περιμένει πολλή δουλειά στο Μιλγουόκι, ώστε να δικαιώσω όσους αποφάσισαν να επενδύσουν πολλά πάνω στο ταλέντο μου"...

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: