1.6.13

Ποιοι και γιατί διακινούν σενάρια πρόωρων εκλογών;...


Σενάρια εκλογών θα διακινηθούν τα επόμενα 24ωρα από γνωστά και άγνωστα κέντρα εντός κι εκτός της κυβέρνησης. Και καλά οι εκτός το καταλαβαίνουμε γιατί θέλουν κάλπες. Το ζήτησε άλλωστε και ο Αλ. Τσίπρας από την Ισπανία τονίζοντας ότι...
ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να αλλάξει την Ευρώπη καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2014 η Ελλάδα έχει την προεδρία.

Αλλά να το ζητούν ή να το εισηγούνται κέντρα κι εντός της κυβέρνησης, δεν έχει καμιά λογική. Κάποιος θα πει ότι η προσφυγή στις κάλπες μπορεί να έχει και καλά και κακά για όποιο κόμμα –ουσιαστικά για τη ΝΔ ο λόγος- τις επιλέξει.

Ωστόσο, κατά τη γνώμη των περισσότερων Ελλήνων που δε θέλουν με τίποτε εκλογές, κάτι τέτοιο θα είναι παράλογο.

Όπως πληροφορείται το antinews, κάποιοι διακινούν σενάρια για εισηγήσεις στον Αντ. Σαμαρά να πάει σε εκλογές, ακόμη και πριν το τέλος της χρονιάς και πάντως να μην επιλέξει τριπλές κάλπες τον επόμενο Ιούνιο. Το τελευταίο, λένε, θα ήταν καταστροφικό διότι ο κόσμος θα πάει πολύ πιο χαλαρά όταν πρόκειται να ψηφίσει και για ευρωβουλευτές και για τοπικούς άρχοντες.

Οι εισηγητές της γρήγορης προσφυγής στις κάλπες υποστηρίζουν ότι η ΝΔ έχει τώρα πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί προηγείται αλλά και γιατί καταρρέει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Επίσης, εκτιμούν ότι μετά τις εκλογές στη Γερμανία και με δεδομένη τη βελτίωση της οικονομίας, θα επιδιωχθεί η ταχύτερη έξοδος από την κρίση μέσω κουρέματος του χρέους και ελάφρυνσης των βαρών των πολιτών.

Επίσης, οι ίδιοι εισηγητές πιστεύουν ότι δε μπορεί ο Σαμαράς να πάει για πολύ μαζί με Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι καταρρέουν και μπορεί να επικαλεστεί προβλήματα στη συγκυβέρνηση, όπως αυτό με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Υπάρχουν και οι άλλες απόψεις, πιο ψύχραιμες θα λέγαμε, που πιστεύουν ότι είναι οικονομική και πολιτική αυτοκτονία οι κάλπες, διότι θα χαθεί κάθε αξιοπιστία που κερδήθηκε με τους ξένους και η οικονομία θα γυρίσει πολύ πίσω. Επίσης, οι πρόωρες εκλογές ενέχουν τον κίνδυνο και για τη Νέα Δημοκρατία αφού η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δε θέλει κάλπες.

Άλλωστε, πώς να πας σε κάλπες όταν όλα είναι ρευστά, η οικονομία κρέμεται σε μια κλωστή, η ανεργία ξεπερνά το 27%, οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από τα απανωτά χαράτσια; Ακόμη και αν οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, κανείς δεν αποκλείει την «αντιμνημονιακή» ψήφο που θα πάει στον κ. Τσίπρα και φυσικά στη Χρυσή Αυγή.

Κάποιοι άλλοι λένε τέλος ότι έτσι κι αλλιώς εκλογές θα έχουμε στα τέλη του 2014 με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί να γίνει κάτι νωρίτερα;

Όπως και να έχει, η λογική λέει ότι δε μπορεί να υπάρχει εκλογική αναμέτρηση με όλα τα μέτωπα ανοικτά. Ακόμη κι αν η τρικομματική κυβέρνηση εμφανίζει δυσλειτουργίες, πρέπει να προχωρήσει στο σχέδιο σωτηρίας που έχει συμφωνηθεί. Εκτός κι αν κάποιοι θέλουν να κάνουν πρόωρο δώρο στον Τσίπρα και τον Μιχαλολιάκο.

Κατά τα λοιπά, από την Ισπανία που βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και πάλι για εκλογές δηλώνοντας μάλιστα έτοιμος να διαχειριστεί την ελληνική προεδρία ο ίδιος. «Το πρώτο εξάμηνο του 2014 η Ελλάδα αναλαμβάνει την εκ περιτροπής Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γνωρίζουμε ότι η διακριτική ευχέρεια των χωρών που ασκούν την Προεδρία έχει περιοριστεί ασφυκτικά. Δεν είναι προκαθορισμένες μόνον οι ευρωπαϊκές προτεραιότητες για την προεδρεύουσα χώρα – συχνά είναι προκαθορισμένες και οι ενέργειες και οι αποδεκτές εναλλακτικές λύσεις. Πιστεύουμε βάσιμα ότι, εφόσον η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιλέξει ή εξωθηθεί σε πρόωρες εκλογές φέτος – και εμείς επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία – ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα έρθει στην εξουσία».

Και συμπλήρωσε: «Δεν σας υπόσχομαι ότι, σ’ αυτήν την περίπτωση, το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα οικοδομήσουμε την Ευρώπη που θέλουμε και σας περιέγραψα. Σας υπόσχομαι όμως ότι θα προσπαθήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να αφήσουμε το έστω και μικρό αριστερό αποτύπωμα της ελπίδας στη διαχείριση των προβλημάτων της Ευρώπης».

Μάλλον με το όνειρο θα μείνει...
 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: