1.6.13

Στην αντεπίθεση με εκλογές ...



Με το αίτημα για πρόωρες εκλογές περνάει στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ, που δέχεται σφοδρή κριτική από τη ΝΔ ότι δεν διαθέτει εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Από την Μαδρίτη ο...
Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. εφόσον προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές φέτος και εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2014 η Ελλάδα αναλαμβάνει την εκ περιτροπής Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γνωρίζουμε ότι η διακριτική ευχέρεια των χωρών που ασκούν την Προεδρία έχει περιοριστεί ασφυκτικά. Δεν είναι προκαθορισμένες μόνον οι ευρωπαϊκές προτεραιότητες για την προεδρεύουσα χώρα - συχνά είναι προκαθορισμένες και οι ενέργειες και οι αποδεκτές εναλλακτικές λύσεις» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Πιστεύουμε βάσιμα ότι, εφόσον η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιλέξει ή εξωθηθεί σε πρόωρες εκλογές φέτος - και εμείς επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία - ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα έρθει στην εξουσία».
Όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπόσχεται ότι «σ' αυτήν την περίπτωση, το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα οικοδομήσουμε την Ευρώπη που θέλουμε και σας περιέγραψα. Σας υπόσχομαι όμως ότι θα προσπαθήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να αφήσουμε το έστω και μικρό αριστερό αποτύπωμα της ελπίδας στη διαχείριση των προβλημάτων της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση αριστερών Οικονομολόγων «Economistas Frenet a la crisis» επανέλαβε την πρόταση του για έναν ρεαλιστικό εναλλακτικό δρόμο στον νεοφιλελευθερισμό. «Το ευρωπαϊκό πεδίο δεν είναι εξ' ορισμού νεοφιλελεύθερο. Και γιατί η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι ήττα του νεοφιλελευθερισμού και βαθειά ανάσα ελπίδας για όλους τους λαούς της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται «ένα εναλλακτικό και ριζοσπαστικό πολιτικό σχέδιο για την ανοιχτή, δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη του αύριο». «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εργάζεται για την ευρωπαϊκή συμμαχία ενάντια στη λιτότητα. Με αφετηρία τον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά αγκαλιάζοντας και τους εργαζόμενους του Βορρά που πληρώνουν τώρα και αυτοί το κόστος της γενικευμένης λιτότητας στην Ευρωζώνη. Γιατί δεν συναινούμε ούτε ανοιχτά ούτε σιωπηρά, πουθενά και ποτέ, στην πολιτική επιλογή μιας κοινωνίας που ανέχεται τις χαμηλές αμοιβές, τη μαζική ανεργία και τους συσσωρευμένους και πολύμορφους αποκλεισμούς» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το Μνημόνιο και ανέφερε ότι «δεν υπάρχει success story για τη λιτότητα». «Απέτυχαν με τη λιτότητα. Και τώρα προσπαθούν να διαψεύσουν την πραγματικότητα με εικασίες. Επιχειρούν να ανατάξουν τη νεκρή οικονομική δραστηριότητα διαμορφώνοντας μη ορθολογικές προσδοκίες για το άμεσο μέλλον» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: