1.6.13

Στην Ελλάδα σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας...


Συνοδεία επισκόπων αλλά και περίπου πενήντα δημοσιογράφων θα φτάσει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.
Στην πρώτη του επίσκεψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Κύριλλος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα...
περιοριστεί μόνο σε αναφορές θρησκευτικού περιεχομένου αλλά θα μεταφέρει και πολιτικά μηνύματα από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν για την ανάγκη ακόμη καλύτερης συνεργασίας των δύο χωρών.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων έχει χαρακτηρίσει την επίσκεψη ως «κίνηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο λαό της Ελλάδας».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Σύνοδος, ο Πατριάρχης αναμένεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο μετά τις 18:00 του Σαββάτου ενώ στην Αθήνα θα παραμείνει έως το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος.
Νωρίτερα τη Δευτέρα, θα έχει συναντήσεις στις 12:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια και στις 13:00 με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Για την επίσκεψη στο Άγιο Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας ζήτησε και έλαβε άδεια εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών και από το Φανάρι στο οποίο ανήκουν οι μονές με τον κ. Ιλαρίων να επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου δηλώνοντας ότι η Μόσχα δεν έχει επεκτατικές βλέψεις για την Αθωνική Πολιτεία.
Ο κ. Κύριλλος θα μείνει στο ρωσόφωνο μοναστήρι του Αγ. Παντελεήμονα και θα επισκεφθεί αρκετές μονές ανάμεσα στις οποίες θα είναι και το Βατοπέδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: