30.11.12

Φως στην υπόθεση των νοθευμένων καυσίμων με απόφαση Παναγιωτόπουλου...


Ικανοποίηση Σούρλα μετά τη συνάντησή τους για το συγκεκριμένο θέμα...
Η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και η έρευνα που εδώ και πολύ καιρό διεξάγει για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί από τις ΕΔ για την...
πάταξη του φαινομένου (τουλάχιστον στο εσωτερικό τους και όσο τις αφορά) αποτέλεσαν το αντικείμενο της σημερινής συναντήσεως που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργο Σούρλα.

Μετά το πέρας της συναντήσεως ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ο κ. Σούρλας ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από το υπουργείο για να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη από τις 12 Οκτωβρίου 2012 ζητήσαμε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών την κατεπείγουσα διερεύνηση ενδεχόμενης νοθείας στα καύσιμα των ΕΔ, προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, αξιοποιώντας όλες τις μέχρι σήμερα καταγγελίες και τα διαθέσιμα στοιχεία μεταξύ των οποίων και τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τον κ. Γεώργιο Σούρλα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που έλαβε για τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων, για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω Σ.Ο.Τ.Α (Σημαντικής Οικονομικής ή Τεχνολογικής Αξίας Προμήθειες), εξασφαλίζοντας απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα στις προμήθειες καυσίμων».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Γ.Σούρλας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε μία υπόθεση που έχει εθνικές διαστάσεις και οικονομικές επιπτώσεις. Δεν πρέπει απλώς να τεθεί τέρμα σε αυτήν την υπόθεση διαφθοράς αλλά και να αναζητηθούν οι υπαίτιοι, να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο τα δισεκατομμύρια που έχουν καρπωθεί, χρήματα που θα αρκούσαν να καλύψουν τα ποσά των περικοπών μισθών και συντάξεων, δεδομένου ότι οι απώλειες για την Εθνική Οικονομία από τα νοθευμένα καύσιμα και την παράνομη διακίνησή τους ξεπερνά τα 3 δισ.ευρώ το χρόνο». Προανήγγειλε τέλος ότι την προσεχή Δευτέρα θα καταθέσει πλήρη στοιχεία για την υπόθεση στον Εισαγγελέα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.
Λ.Σ.Μ.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: