1.8.10

Κορυφώνεται το πρώτο κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου...

Κορυφώνεται το κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου Αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα το πρώτο κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου.
Η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τροχαίας, με την οικονομική κρίση, την άνοδο της τιμής της βενζίνης και την αβεβαιότητα για την ανεύρεση υγρών καυσίμων να κάνουν επιφυλακτικούς τους οδηγούς.

Αντίθετα, πολλοί είναι εκείνοι που...
προτίμησαν για τις μετακινήσεις τους τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τα τρένα του ΟΣΕ η πληρότητα των οποίων ήταν πολύ μεγάλη. Ανάλογη εικόνα παρουσίασαν και οι πτήσεις των αεροσκαφών.

Σχετικά με τις μετακινήσεις των αδειούχων με τα πλοία για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, παρατηρείται μια πτώση της τάξης περίπου 8 με 9% σε ό,τι αφορά τόσο τα δρομολόγια, όσο και τον αριθμό των επιβατών, σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, χθες Σάββατο από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 30 πλοία μεταφέροντας 35.814 επιβάτες και 6.684 οχήματα, ενώ την αντίστοιχη περυσινή μέρα είχαν αναχωρήσει 33 πλοία, μεταφέροντας 38.564 επιβάτες και 6.675 οχήματα.

Σήμερα Κυριακή από το λιμάνι του Πειραιά είναι προγραμματισμένα να εκτελεστούν 31 δρομολόγια και από 19 από το λιμάνι της Ραφήνας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: