2.8.10

«Φουλάρει» και πάλι η αγορά καυσίμων...

Εντός της ημέρας αναμένεται να έχει εξομαλυνθεί πλήρως η αγορά υγρών καυσίμων, αφού στο τιμόνι επέστρεψαν σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.

Οι επαγγελματίες αποφάσισαν χθες την αναστολή της απεργίας τους με οριακή πλειοψηφία, στην πανελλαδική γενική συνέλευση του κλάδου, υπό την προϋπόθεση ότι θα...

αρθεί η πολιτική επιστράτευση και θα ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση.

«Με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κινητοποίηση πήραμε την απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

Διευκρίνισε δε ότι «σε περίπτωση που το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αθετήσει τις δεσμεύσεις του ο κλάδος θα αντιδράσει με απεργία που θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί μετά από γενική πανελλαδική συνέλευση».

Τι απαντά η κυβέρνηση

«Είναι σαφές, ότι εφόσον οι μεταφορείς επανέλθουν στα καθήκοντά τους και η αγορά λειτουργεί απολύτως ομαλά, τότε καθίσταται άνευ αντικειμένου η πολιτική επίταξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά το διάλογο υπενθυμίζεται ότι «όπως δήλωσε δημόσια χθες ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: "θα κάνουμε διάλογο χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος μετά από μια εβδομάδα, 10, 15 ημέρες η ελληνική κοινωνία να βρεθεί και πάλι αιχμάλωτη κάποιων Γενικών Συνελεύσεων που αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο"».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι «χθες και περισσότερο σήμερα η αγορά ομαλοποιείται», ενώ τονίζεται ότι «η αγορά των μεταφορών θα ανοίξει», καθώς και ότι «η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία για την οικονομία και τους πολίτες και γι' αυτό το νομοσχέδιο θα προχωρήσει».
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: