1.8.10

Πακιστάν: Πάνω από 1.000 οι νεκροί από τις πλημμύρες...

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει το Πακιστάν, σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές.
«Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Χαϊμπέρ Παχτούνκουα (βορειοδυτικό Πακιστάν)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενημέρωσης της επαρχίας, Μιάν Ιφτικάρ Χουσεΐν.

Εν τω μεταξύ, μάχη για να...
φτάσουν στους χιλιάδες αποκλεισμένους από τις πλημμύρες δίνουν τα συνεργεία διάσωσης, ενώ σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι πληγέντες υπολογίζονται σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

«Δεν έχουμε συνολική εικόνα της κατάστασης εξαιτίας της διακοπής κάθε επικοινωνίας και δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τα γραφεία μας στις περιοχές Νοουσέρα, Σουάτ και Σαρσάντα», δήλωσε ο Μανουέλ Μπέσλερ από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Για άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις έκανε λόγο η πακιστανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, γνωστοποιώντας πως μέσα σε 36 ώρες έπεσαν περίπου 312 χιλιοστόμετρα νερού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες Σάββατο την αποδέσμευση 30 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν.

Άσχημη είναι η κατάσταση και στο γειτονικό Αφγανιστάν, καθώς από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στις ανατολικές περιοχές της χώρας έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 65 άνθρωποι και πολλές χιλιάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.
Naftemporiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: