21.12.21

Kινεζική πόλη κάνει τεστ και στα 13 εκατ. των κατοίκων της...


Η Σιάν στη βόρεια Κίνα άρχισε σήμερα να υποβάλλει σε διαγνωστικά τεστ τα 13 εκατομμύρια των κατοίκων της, μετά τον εντοπισμό περίπου 40 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που αυξάνουν σε 91 αυτά που έχουν καταγραφεί στην μεγάλη πόλη.

Η πόλη έκλεισε... τα σχολεία και τα μεγάλα κλειστά κέντρα ψυχαγωγίας, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν και να συγκεντρώνονται σε μεγάλες ομάδες.

Το μουσείο που στεγάζει το φημισμένο θαμμένο στρατό από τερακότα, μέσα στο μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, ανακοίνωσε πως κλείνει εξαιτίας της επιδημικής εστίας, χωρίς να ανακοινώσει ημερομηνία για την επαναλειτουργία του.


Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των μολύνσεων στη χώρα είναι εξαιρετικά χαμηλός σε σύγκριση με άλλες, οι αρχές δεν θέλουν να αφήσουν τίποτε στην τύχη πριν τους χειμερινούς Ολυμπιακους Αγώνες.

Εφαρμόζουν από πέρυσι μια στρατηγική «μηδενικών κρουσμάτων Covid», η οποία έγκειται στο να κάνει τα πάντα για να περιορίσει στο μέγιστο την εμφάνιση νέων κρουσμάτων, επιχειρώντας να αποφύγουν οποιαδήποτε μεγάλη εστία πριν από τους Αγώνες στο Πεκίνο (4-20 Φεβρουαρίου), και τις μεγάλες μετακινήσεις για το νέο σεληνιακό έτος (1η Φεβρουαρίου).

Η χώρα έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την επιδημία στο έδαφός της από την άνοιξη του 2020, χάρη σε μακροχρόνιες υποχρεωτικές καραντίνες κατά την άφιξη επισκεπτών, στοχευμένα λοκντάουν, μαζικά διαγνωστικά τεστ, παρακολούθηση των μετακινήσεων και δραστικό περιορισμό των διεθνών πτήσεων. Συνεχίζει όμως να αντιμετωπίζει τακτικά μικρές σποραδικές εστίες, που εν γένει περιορίζονται μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο πως 1,19 δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη κάνει δύο δόσεις εμβολίου στη χώρα. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 85% του κινεζικού πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: