24.12.21

Εντολές Μητσοτάκη με εντολή Μητσοτάκη...


«Ευχαριστούμε Κυριάκο» τιτλοφόρησε το κείμενό του ο συνάδελφος Θάνος Καμήλαλης, στο οποίο αναλύει πώς ο Πρωθυπουργός σε κάθε ζήτημα γύρω από τον Covid, επιχειρεί να μας μιλήσει, πότε στοργικά, πότε αυστηρά, σε πρώτο ενικό αυτός, στον ρόλο των ατίθασων παιδιών εμείς, που όλο... ζητάμε και ποτέ δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη, δίνει mb στους νέους για να εμβολιαστούν και γενικότερα έχει στρέψει τα φώτα πάνω του στον ρόλο του καλού Σαμαρείτη.

Τα ΜΜΕ πασχίζουν να μεταφέρουν την τέλεια εικόνα ενός Πρωθυπουργού που αρέσκεται στο να προβάλλεται -ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το «καλέ, τι γκόμενος είσαι εσύ»- και να παρουσιάζεται μπροστάρης σε διάφορες κινήσεις.

Οκτώβριος 2021. Διυπουργική σύσκεψη με εντολή Μητσοτάκη στην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία.

Μάρτιος 2021. Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνουν στην περιοχή του σεισμού.

Ιούλιος 2019. Ο Βρούτσης συναντά τους επικεφαλής των επιθεωρητών εργασίας με εντολή Μητσοτάκη.

Οκτώβριος 2020. Με εντολή Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Ιούλιος 2019. Τέλος το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους με εντολή Μητσοτάκη.

Δεκέμβριος 2020. Με εντολή Μητσοτάκη “κόβονται” τα κυβερνητικά στελέχη που ήθελαν να εμβολιαστούν. Η λίστα με τους κυβερνητικούς που είχαν πάρει σειρά για το εμβόλιο κόβεται και όσοι πρόλαβαν…πρόλαβαν.

Οκτώβριος 2021. Με εντολή Μητσοτάκη, διαγραφή Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία.

Σεπτέμβριος 2020. Πέτσας: Με εντολή Μητσοτάκη κατάλογος με μέτρα και για την Αττική.

Νοέμβριος 2020. Προς κλείσιμο όλα τα χερσαία σύνορα με εντολή Μητσοτάκη.

Φεβρουάριος 2020. Με εντολή Μητσοτάκη αποσύρονται δυνάμεις των ΜΑΤ από Λέσβο – Χίο.

Δεκέμβριος 2019. Με εντολή Μητσοτάκη η έρευνα για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού-Καρατομήθηκε ο διοικητής της Τροχαίας.

Ιανουάριος 2021. «Πάγωσε» η αύξηση του προστίμου από 300 σε 500 ευρώ για παραβάτες των περιοριστικών μέτρων με εντολή Μητσοτάκη.

Αύγουστος 2020. Φονική έκρηξη στο Λίβανο: Με εντολή Μητσοτάκη μεταβαίνει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

Απρίλιος 2021. Με εντολή Μητσοτάκη η απόφαση για τον Μένιο Φουρθιώτη.

Απρίλιος 2021. Με εντολή Μητσοτάκη η απάντηση Δένδια στον Τσαβούσογλου.

Ιούλιος 2021. Με εντολή Μητσοτάκη η αναδίπλωση Μιχαηλίδου: Η ενόχληση του πρωθυπουργού και το λάθος μήνυμα. Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δηλώσεις περί απόλυσης των αρνητών του εμβολίου της Δόμνας Μιχαηλίδου.

Μάρτιος 2020. Κορονοϊός: Κλείνουν παραλίες και χιονοδρομικά με εντολή Μητσοτάκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας και είναι λογικό πως αποφασίζει κι έχει στις περισσότερες περιπτώσεις τον τελευταίο λόγο. Το ζήτημα εδώ εμπίπτει στο ότι αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που επιλέγεται να τονίζεται στις ειδήσεις. Η προσπάθεια χτισίματος προφίλ του Κ. Μητσοτάκη πολλές φορές «καπελώνει» ακόμα και την ίδια την είδηση. Σε εσωκομματικό επίπεδο και επίπεδο ρόλων και αρμοδιοτήτων, καπελώνει ακόμα και τους ίδιους τους υπουργούς του.

Τα ΜΜΕ κεντούν την αγιογραφία του όσο εκείνος περνάει τα ΣΚ του σε παραλίες, στην Ικαρία ή σε ποδηλατάδα στην Πάρνηθα. Οι δημοσιογράφοι που επιλέγει να παραχωρήσει συνεντεύξεις ρωτούν ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό και σπορ. Είναι εκείνα τα ΜΜΕ που εν μέσω πανδημίας πληρώθηκαν αδρά για να κάνουν αυτό που είχαν ούτως ή άλλων χρέος: να ενημερώνουν.

Βρισκόμαστε λίγο πριν το νέο κύμα της πανδημίας σαρώσει τη χώρα, με μια κυβερνητική διαχείριση με πολλά λάθη που χρεώνονται οι πολίτες, κι όμως τα ΜΜΕ προέβαλλαν πανηγυρικά πως με εντολή Μητσοτάκη δε θα επιβληθούν τελικά rapid test σε εμβολιασμένους επί πληρωμή, μέτρο που έβαλε στο τραπέζι η κυβέρνησή του, πρώτα από τον Υπουργό Υγείας και στη συνέχεια από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, χωρίς να ερωτηθεί καν η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

ΜΜΕ που ξεπερνούν καθημερινά κάθε όριο. Και στο σημείο αυτό, τελειώνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως μόλις λίγες μέρες πριν, ομολόγησε ο βασικός μάρτυρας της ΝΔ για τη λίστα Πέτσα πως ήταν εντολή Μαξίμου που θα δοθούν και που όχι χρήματα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της εταιρείας που μοίρασε τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα προς τα ΜΜΕ, Μιχάλης Γκάλγκος, παραδέχθηκε στην κατάθεσή του ότι το Μαξίμου αποφάσιζε σε ποια μέσα ενημέρωσης θα δοθούν τα χρήματα της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορονοϊό, και μάλιστα «με εντολή της προεδρίας της κυβέρνησης αποκλείστηκε από τη λίστα Πέτσα η εφημερίδα Documento και ότι η πρόταση αποκλεισμού βρήκε σύμφωνη και την Initiative». Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, ορισμένα μέσα ενημέρωσης αυτοπροτάθηκαν από την κυβέρνηση. 

Με εντολή Μητσοτάκη τίτλοι «με εντολή Μητσοτάκη»
Ο σπουδαίος Νίκος Καζαντζάκης είχε πει: «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω».

Όταν κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, χρειάζεται θάρρος για να είναι εκεί στις λάθος αποφάσεις, όχι μόνο για να λαμβάνει τα εύσημα. Ας φανταστούμε πχ «με εντολή Μητσοτάκη μη ενίσχυση του ΕΣΥ», «με εντολή Μητσοτάκη αστυνομική αυθαιρεσία», «με εντολή Μητσοτάκη απαγόρευση συναθροίσεων ελέω πανδημίας», «με εντολή Μητσοτάκη να προχωρήσει η εξέταση στην υπόθεση Noor1», «με εντολή Μητσοτάκη επιτρέπεται η θεία κοινωνία εν μέσω πανδημίας», «με εντολή Μητσοτάκη αγορά νέων περιπολικών κι όχι ΜΜΜ». Ας φανταστούμε…

Γεωργία Κριεμπάρδη

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: