29.12.21

Τα τρύπια «συννεφάκια» του κ. Σταϊκούρα...


Για ροζ συννεφάκια του λαϊκισμού μιλούσε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και έσπευδε να διαβεβαιώσει ότι η «ορμητική ανάπτυξη» θα καλύψει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 ότι... χάθηκε λόγω πανδημίας... Όλα αυτά τα «ωραία» μόλις πριν από οκτώ-δέκα ημέρες.

Και μετά;

«Να βροντές, να κεραυνοί....» να ’σου και η  Όμικρον. Η οποία τότε -που τα ’λεγε όλα αυτά ο Σταϊκούρας- υπήρχε και οι ειδικοί προειδοποιούσαν... Όμως για τις προβλέψεις του προϋπολογισμού δεν υπήρχε τίποτα. Ούτε βεβαίως για τον εκ Φθιώτιδος ορμώμενο υπουργό.

Τώρα λοιπόν;

Σταχυολογούμε από τη χθεσινή μόνο ειδησεογραφία:

«Ενδεικτική της σφοδρότητας με την οποία επελαύνει η παραλλαγή  Όμικρον..., είναι η υστέρηση κατά 20,1% που καταγράφει η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών» - ωχ, στον αέρα οι προβλέψεις για τον τουρισμό...).

«Σε απόγνωση βρίσκονται από χθες κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης μετά τις ανακοινώσεις για το νέο πλαίσιο περιορισμών και κυρίως το μειωμένο ωράριο, μέχρι τις 12 το βράδυ, για κέντρα διασκέδασης και μπαρ. Το 1/3 κινδυνεύει με λουκέτο...».

«...σβήνουν οι ελπίδες για τα έσοδα από τα ρεβεγιόν και τις γιορτινές εξόδους».

Και ήδη άρχισαν τα μικρά βηματάκια προς τα πίσω.

Παράταση για την επιστρεπτέα, για την επιδότηση των παγίων ενίσχυση για θέατρα, κινηματογράφους κ.λπ. (για το 2021... Για το 2022;  Ή δεν θα τα ξανακλείσουν;).

Ολα αυτά σημαίνουν μείον και στη μεταβολή του ΑΕΠ, και στις δαπάνες και στα έσοδα του προϋπολογισμού.

Η τρύπα της  Όμικρον στα γαλάζια ή φαιά «συννεφάκια» του νεοφιλελευθερισμού απ’ ό,τι φαίνεται χωράνε και υπουργούς και πρωθυπουργούς. Και από όσο πιο ψηλά πέφτεις τόσο πιο μεγάλος είναι ο γδούπος, κύριε Σταϊκούρα...

Στάθης Σχινάς

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: