21.12.21

Ανεύθυνη διαχείριση και έλλειμμα αξιοπιστίας...


Για να το ξεκαθαρίσουμε. Όσοι και όσες σπεύσαμε να εμβολιαστούμε, δεν το κάναμε για να μπαίνουμε σε εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους, θέατρα και όπου αλλού ελεύθερα. Εμβολιαστήκαμε για να μην χρειαστεί να μπούμε σε νοσοκομείο και για να μην πεθάνουμε αν τυχόν κολλήσουμε, εμβολιαστήκαμε... για να προστατεύσουμε τους γύρω μας. Εμβολιαστήκαμε με γνώμονα το ατομικό και το κοινωνικό συμφέρον. Εμβολιαστήκαμε για τον εαυτό μας και για τον συνάνθρωπό μας. Εμβολιαστήκαμε γιατί αυτό υπαγορεύει η κοινωνική μας ευθύνη.

Δεν εμβολιαστήκαμε για να απολαύσουμε προνόμια έναντι των μη εμβολιασμένων ούτε απαιτούμε ιδιαίτερη μεταχείριση σε μια κοινωνική ζωή δύο ταχυτήτων. Δεν εμβολιαστήκαμε για να γλυτώσουμε πρόστιμα ούτε επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις. Εμβολιαστήκαμε γιατί θεωρούσαμε υποχρέωσή μας να το κάνουμε. Και σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει και η Πολιτεία, αντί για φτηνούς κομπασμούς για νίκες, τείχη και τελευταία μίλια, να αναλάβει τις δικές της υποχρεώσεις για την ανάσχεση της πανδημίας. Και αφού δεν θέλει να προχωρήσει στον καθολικό και υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών και στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ας αναλάβει την υποχρέωση του ελέγχου της πανδημίας ώστε να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τα τεστ, ναι, πρέπει να επιστρέψουν στη ζωή μας είτε είμαστε εμβολιασμένοι είτε είμαστε ανεμβολίαστοι. Αλλά αυτό είναι κάτι που αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας αν θέλει να λέγεται υπεύθυνη και όχι ανεύθυνη. Το κόστος των τεστ οφείλει να το αναλάβει η Πολιτεία και δεν επιτρέπεται αυτό να μετακυλίεται στις πλάτες των πολιτών, με τις αναμενόμενες αντιδράσεις κάποιων εμβολιασμένων που θεωρούν ένα τέτοιο μέτρο άδικο και σε πλήρη αντιδιαστολή με το κυβερνητικό αφήγημα περί “πανδημίας ανεμβολίαστων”.

Κάποια στιγμή η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες, μήπως και σώσει κάτι από τη χαμένη αξιοπιστία της...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: