1.12.21

Έτσι δρούσε το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων...


Μέλη του είχαν συλληφθεί ξανά το 2018...

Μέλη κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων, που είχε εξαρθρωθεί από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων το 2018, ήταν ορισμένοι από τους 20 συλληφθέντες κατά τη σημερινή γιγαντιαία επιχείρηση που πραγματοποίησε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρουν πληροφορίες του enikos.gr.

Μεταξύ των... συλληφθέντων είναι δέκα αστυνομικοί και δέκα απόστρατοι αστυνομικοί και πολίτες. Οι αστυνομικοί είναι όλοι αστυφύλακες και μεταξύ αυτών και ένας αξιωματικός από τον Ασπρόπυργο.

Να σημειωθεί πως άτομα που είχαν συλληφθεί πριν από τρία χρόνια για εμπλοκή σε κύκλωμα έκδοσης πλαστών εγγράφων και ήταν ο βασικός κορμός του κυκλώματος, διαπιστώθηκε ότι… δεν έβαλαν μυαλό και συνέχισαν την ίδια παράνομη δράση τους. Το κύκλωμα που εξάρθρωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια, πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και ΑΦΜ, ακόμη και… πλαστές φορολογικές δηλώσεις.

Η σημερινή επιχείρηση του Εσωτερικών Υποθέσεων εξελίχθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό πως έγιναν έφοδοι ακόμη και σε Αστυνομικά Τμήματα, σε Νέα Λιόσια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Ομόνοια και Γλυφάδα, αλλά και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνολικά συνελήφθησαν 20 άτομα. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του enikos.gr, είναι 10 αστυνομικοί και απόστρατοι αστυνομικοί.

Είχαν προηγηθεί πολύμηνες έρευνες και παρακολουθήσεις, κατά τις οποίες συγκεντρώθηκαν πολύτιμα στοιχεία.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης, είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει αναλυτική παρουσίαση για την εξάρθρωση του κυκλώματος από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: