29.12.21

Μόνο αν βρεθεί επενδυτής...


...θα σωθεί το ελληνικό Euronews...

Η πώληση του ειδησεογραφικού ευρωπαϊκού δικτύου, Euronews, από τη Media Global Networks του Σαουδάραβα Ναγκίμπ Σαουρίς στην εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Alpac Capital αλλάζει τα δεδομένα και όσον αφορά το μέλλον της ελληνικής έκδοσης του καναλιού. 

Η εξαγορά θα... ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2022, ενώ ανακοινώθηκε ήδη η αλλαγή εταιρικής διακυβέρνησης με τη μετατροπή του Euronews σε ανώνυμη εταιρεία με διευθύνοντα σύμβουλο.

Η Ένωση των ευρωπαϊκών δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών διατηρεί προς το παρόν το ποσοστό του 12%, το πορτογαλικό fund θα κατέχει το 88% των μετοχών και όπως δηλώθηκε θα αναζητηθούν επενδυτές.

Τo Euronews Greek εξασφάλισε ότι θα παραμείνει στην ομπρέλα του δικτύου για έναν χρόνο μόνο με διαδικτυακή παρουσία, δηλαδή από τις αρχές του 2022 κόβεται η τηλεοπτική του παρουσία. Στόχος είναι να βρεθεί επενδυτής για να αναλάβει τη λειτουργία του ελληνόφωνου Euronews. 

Για τις επαφές πάντως όσον αφορά την ανεύρεση ενδιαφερόμενου επενδυτή, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δείχνουν ενδιαφέρον ανώτατα κυβερνητικά στελέχη των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: