3.9.19

Διχοτομεί το Αιγαίο, εξαφανίζει το Καστελόριζο...

Νέα ντοκουμέντα...

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» που...
οραματίζεται η Τουρκία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά από τον σάλο που ξέσπασε με τη χθεσινή φωτογραφία του Τούρκου πρόεδρου, Ερντογάν.

Στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα στην Ακαδημία του Ναυτικού βρίσκεται ο χάρτης της «γαλάζιας πατρίδας».

Λίγα λεπτά πριν την άφιξη του Τούρκου προέδρου είχε φτάσει στην Ακαδημία ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μαζί με τον πρόεδρο του Τουρκικού Κοινοβουλίου Mουσταφά Σέντοπ.

Στα ντοκουμέντα, ο Ακάρ εμφανίζεται να δείχνει στον Σέντοπ το Καστελόριζο και την ευρύτερη περιοχή και φυσικά τη θεωρία της «γαλάζιας πατρίδας» που διχοτομεί το Αιγαίο και εξαφανίζει στο Καστελόριζο.



Όπως φαίνεται στις εικόνες, ο χώρος που βρίσκεται το βιβλίο επισκεπτών κάποτε είχε τη φωτογραφία του Κεμάλ, τώρα όμως άλλαξε και στη θέση του τοποθετήθηκε ο χάρτης της «γαλάζιας πατρίδας».




Δένδιας: Η Τουρκία λειτουργεί ως ταραξίας

Τη λύπη του για τη φωτογραφία που δείχνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά στον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας», εξέφρασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η φωτογραφία αυτή με λυπεί. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της άλλης πλευράς, είμαστε μια στέρεη ευρωπαϊκή χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο για «εκστρατείες επικοινωνιακού χαρακτήρα που δεν μπορούν να μεταβάλουν τη διεθνή νομιμότητα απλά εδραιώνουν την εικόνα της Τουρκίας ως παραβάτη».

«Καλό είναι να σοβαρευτούν, να επανέλθουν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και να μπορέσουμε να συζητήσουμε σοβαρά μεταξύ μας. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως ο ταραξίας της περιοχής. Δεν βοηθά αυτό ούτε την ίδια την Τουρκία», σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ...

Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: