16.7.19

Όλα οσα ειπώθηκαν για το νέο κόμμα του Τσίπρα...

Ο κύβος ερρίφθη: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ΠΑΣΟΚ αντιγράφοντας την οργανωτική του διάταξη, με οργανώσεις στους δήμους και στους...
χώρους δουλειάς και με σύγχρονες καινοτόμες δράσεις, όπως απαιτεί η νέα εποχή στη χώρα, προκειμένου να εκφραστούν συνδικαλιστικά οι νέες ανάγκες των εργαζομένων, με τους νέους παραγωγικούς φορείς, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νέα επαγγέλματα.

Αυτό αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ με την προοδευτική συμμαχία υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Ο μόνος από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρών στη συνεδρίαση εκτός από τον κ. Τσίπρα, ήταν -για ευνόητους λόγους- ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Και αυτό για να μην θεωρηθεί από τον πρώην πρωθυπουργό ότι αφήνει πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ και προωθεί το νέο κόμμα.

Η συζήτηση με τα πρώην στελέχη και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ κράτησε αρκετή ώρα, με τον κ. Τσίπρα να αναζητεί φόρμουλα για το πώς θα πορευτεί στο συνέδριο, το οποίο θα αποφασίσει την αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα διαφορετικό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία και τις σύγχρονες απαιτήσεις της. Τα ερωτήματα που τέθηκαν και οι εισηγήσεις που ακούστηκαν σε όλη τη διάρκεια της κουβέντας ήταν ενδιαφέρουσες. Μερικά από αυτά ήταν για το αν οι νέες οργανώσεις της προοδευτικής συμμαχίας θα είναι ξεχωριστές από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα λειτουργούν παράλληλα ή θα είναι κοινές μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για το αν θα κληθούν να εγγραφούν μέλη από όλη την Ελλάδα, ή θα παραμείνουν στα ήδη υπάρχοντα...

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Ευάγγελου Γιακουμή στο cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: