1.7.19

Για ένα κομμάτι ψωμί...

Μια γυναίκα έτρεξε να σωθεί πηδώντας από τη βεράντα του πρώτου ορόφου της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας στις 9.30 το πρωί του...
Σαββάτου. Η 50χρονη γυναίκα, που μεταφέρθηκε αμέσως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Μια γυναίκα από την Αρμενία, χωρίς νομιμοποιητικά χαρτιά, που πρόσεχε έναν ηλικιωμένο. Εκβιάστηκε να βρίσκεται στο νοσοκομείο δίπλα στον ηλικιωμένο που πρόσεχε στο σπίτι του γιατί έχρηζε νοσηλείας ενώ η ίδια κινδύνευε να την πιάσουν ως παράνομη στη χώρα.

Τρομοκρατήθηκε όταν είδε τους σεκιουριτάδες του νοσοκομείου στον διάδρομο να πλησιάζουν τον θάλαμο όπου βρισκόταν και έτρεξε για να σωθεί. Προσπάθησε να διαφύγει από τη βεράντα πηδώντας στο ελενίτ υπόστεγο 2-3 μέτρα παρακάτω.

Η φτηνή λαμαρίνα δεν την κράτησε, ούτε καν ανέκοψε για δευτερόλεπτα την πτωτική της πορεία. Τη διαπέρασε σαν σκισμένη τέντα και βρέθηκε στο έδαφος έχοντας κάνει μια πτώση 7 μέτρων.

Η τραγική αυτή όψη της ανθρώπινης ύπαρξης στη σύγχρονη Ελλάδα έκανε συνοπτικά και επιφανειακά τον γύρο του Διαδικτύου, των ραδιοφώνων και των τηλεοράσεων: «Μία 50χρονη παράνομη αποκλειστική νοσοκόμα από την Αρμενία πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψή της».

Λίγο αργότερα ο διοικητής του νοσοκομείου, Θύμιος Γεωργόπουλος, ενημέρωνε με δηλώσεις του στα κανάλια ότι διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Ποια ΕΔΕ, όμως, θα διερευνήσει την ανάγκη του ανθρώπου για εργασία, τους εκβιασμούς στους οποίους υπόκειται, τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται για να εξασφαλίσει ένα κομμάτι ψωμί; 

Ποια ΕΔΕ θα τεκμηριώσει την υποχρέωση της Πολιτείας για εξασφάλιση δωρεάν περίθαλψης, χωρίς να πρέπει να εξοντώνονται οικονομικά και σωματικά οι συγγενείς του ασθενούς;...

efsyn.gr



Διαβάστε αναλυτικά στην efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: