1.5.18

Eνόχληση...


Την έντονη ενόχληση που επικρατεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας με διάφορους «γαλάζιους» που επιχείρησαν να εμπλέξουν τον Προκόπη Παυλόπουλο στο...
φιάσκο με την… ακύρωση της πρόσκλησης Γιούνκερ, δεν κρύβουν πηγές της Ηρώδου Αττικού με τις οποίες συνομίλησε ο Neo. 
Ο λόγος, φυσικά για την πρωτοβουλία του ιδρύματος Καραμανλή να προσκληθεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ειδική μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του ιδρυτή της ΝΔ και Εθνάρχη, που σχεδιαζόταν να γίνει στο Μέγαρο Μουσικής για την επέτειο από τα 20 χρόνια που πέρασαν από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. 
Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έγινε ποτέ, καθώς κατόπιν «γαλάζιων» παρεμβάσεων αποφασίστηκε να τελεστεί μόνο το ετήσιο μνημόσυνο, υπό το φόβο ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θα εκμεταλλευόταν το βήμα που θα του δινόταν ώστε να πει καλά λόγια για την κυβέρνηση και τη χώρα. 
Βεβαίως, ο Γιούνκερ τελικώς ήρθε, αλλά προσκεκλημένος της κυβέρνησης και όχι του Ιδρύματος Καραμανλή –αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία…
«Γαλάζιοι» κύκλοι, λοιπόν, προσπαθούν να εμπλέξουν στο φιάσκο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επειδή η πρόσκληση προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έφυγε από το γραφείο του. 
Όμως, τα πράγματα δεν έχουν ακριβώς έτσι: συγκεκριμένα, η πρόσκληση έφυγε όντως από το Προεδρικό Μέγαρο, μόνο που αυτό έγινε κατόπιν παράκλησης του ιδρύματος Καραμανλή, ώστε να περιβάλει με το κύρος του ο Προκόπης Παυλόπουλος την πρωτοβουλία.
 Στη συνέχεια, όμως, η απόφαση για ματαίωση της εκδήλωσης ανήκε… αποκλειστικά στη ΝΔ και το ίδρυμα Καραμανλή, εξ ου και η ακύρωση της πρόσκλησης έφτασε με επιστολή του Πέτρου Μολυβιάτη στο γραφείο του προέδρου της Κομισιόν, ώστε να μην εκτεθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας. 
Κοινώς, ο Προκόπης Παυλόπουλος πήγε να… διευκολύνει το ίδρυμα Καραμανλή, σεβόμενος την ιστορία του δίπλα στον Εθνάρχη και κόντεψε… να βρει τον μπελά του!

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: