8.5.18

Ο γρίφος της ψηφοφορίας...

Σε «θρίλερ» για τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η αυριανή ψηφοφορία για το άρθρο 8, που αφορά την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Όλα δείχνουν πως...
οι εσωτερικές ζυμώσεις που έχουν γίνει έως τώρα, αλλά και οι συζητήσεις στην Επιτροπή δεν έκαμψαν τις αντιδράσεις αρκετών βουλευτών της Κουμουνδούρου που εξακολουθούν να εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τη συγκεκριμένη διάταξη.

Η πίεση που άσκησε ο Τάσος Κουράκης πηγαίνοντας ένα βήμα πιο κάτω, ζητώντας να εγγραφεί στο αστικό δίκαιο το δικαίωμα γάμου και υιοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια προκάλεσε νέες αντιδράσεις σε ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουν να δικαιώνεται η άποψή τους πως η ρύθμιση ανοίγει «παράθυρο» νέων διατάξεων περί υιοθεσίας για την οποία υποστηρίζουν πως η κοινωνία δεν είναι έτοιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι την αυριανή ψηφοφορία, αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι προθέσεις των βουλευτών απέχουν από τις τελικές τους αποφάσεις, να απέχουν προσανατολίζονται, η Γεωργία Γεννιά, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Καραγιάννης και ο Γιώργος Ντζιμάνης. Να καταψηφίσουν το άρθρο είναι πολύ κοντά ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο Θεόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος, ωστόσο διευκρίνιζε στο newpost.gr, πως επιφυλάσσεται αύριο το πρωί να δει τις αλλαγές που έχουν γίνει .

Ήδη ο Μάρκος Μπόλαρης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητά την απόσυρση του άρθρου 8.

Πάντως, ο Γ. Ουρσουζίδης, ένας εκ των βουλευτών που είχε εκφράσει ενστάσεις, τελικά θα υπερψηφίσει το περιβόητο άρθρο.

«Όσον αφορά στο άρθρο 8, που έγινε πολύς λόγος και προκάλεσε αντιδράσεις – κατά την άποψή μου δικαιολογημένα – με τη νέα του μορφή μετά τις αλλαγές, νομίζω σε απολύτως θετική κατεύθυνση, ξεφεύγουμε από την αυστηρή και άστοχη σειρά των υποψηφίων αναδόχων, όπως προβλέπονταν αρχικά», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « πηγαίνουμε πλέον με βάση το πώς θα κρίνουν κατά περίπτωση οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι εποπτεύουσες αρχές, ενώ τίθεται ως κυρίαρχο στοιχείο κρίσης στην επιλογή αναδόχου για τη βέλτιστη ανάδοχη κατάσταση του παιδιού η «Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού»».

Ο κ. Ουρσουζίδης σημείωσε πως το όλο ζήτημα που προέκυψε δεν αφορά στην ερμηνεία των όρων αναδοχή και υιοθεσία, αλλά στο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα αναπτυχθούν παιδιά στην ευαίσθητη ηλικία τους. Ακόμα υπογράμμισε με νόημα πως στις ΗΠΑ το ζήτημα έχει τεθεί από τη δεκαετία του 80’ αφού όμως «ωρίμασε το θέμα στην κοινωνία και στα σχολεία με τακτικά μαθήματα κοινωνικού προσανατολισμού».

Η ρύθμιση, ωστόσο δεν κινδυνεύει να μην ψηφιστεί, καθώς πέρα από τις απουσίες που αναμένεται να καταγραφούν, θα στηριχθεί από τη πλειοψηφία των βουλευτών της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: