28.5.18

Μέγας Βασιλιάς άλωσε τη Βοστώνη...

Article Cover
ΒΙΝΤΕΟ

Δεν θα λείπει ούτε από τους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς! Ο Βασιλιάς οδήγησε με τρομερή εμφάνιση τους Καβαλίερς στη νίκη με 87-79 επί των Σέλτικς στη...
Βοστώνη και το Κλίβελαντ άρπαξε μέσα στο Garden το εισιτήριο της πρόκρισης.

Οι Σέλτικς παρά τα προβλήματά τους κάνανε τρομερή σεζόν και φτάσανε μία ανάσα από τους τελικούς, όμως ο ΛεΜπρόν ήταν αποφασισμένος για να βρεθεί εκείνος στον 8ο διαδοχικό τελικό!

Στο ματς οι Κέλτες ξεκίνησαν με φόρα, έχοντας και την αύρα της έδρας καθώς κανείς δεν τους είχε νικήσει στη Βοστώνη κατά τη διάρκεια των Playoffs. Μάλιστα η απουσία του Λοβ έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τους Καβαλίερς και οι περισσότεροι θα περίμεναν πως οι Σέλτικς θα κάμψουν την αντίσταση του Κλίβελαντ.

Η ψυχή του Βασιλιά και το πάθος του ήταν εκείνο που έκανε τη διαφορά και οι Καβαλίερς πέρασαν μπροστά στο σκορ με 53-51, 5 λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Το τρίποντο του Μόρις στο ξεκίνημα του 4ου δωδεκαλέπτου έδωσε προβάδισμα στους Σέλτικς (64-61), αλλά λύγισαν στην πίεση.

Ενδεικτικό ήταν και τα 0/10 τρίποντα του Ροζίερ, ο οποίος δεν μπόρεσε να δώσει στους Σέλτικς τις σωστές επιλογές όταν η μπάλα έκαιγε και κάπως έτσι η εμπειρία των Καβαλίερς μίλησε, δίνοντάς τους τη νίκη.

Ο κορυφαίος του ματς Λεμπρόν είχε 35 πόντους (9/16δ., 3/8τρ., 8/11β.) 15ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κόψιματα, αλλά και 9 λάθη, με τον Γκριν να ακολουθεί στους 19 πόντους.




Από τους Σέλτικς πρώτος σκόρερ ήταν ο Τέιτουμ με 24 πόντους, ενώ ο Χόρφορντ σταμάτησε στους 17.

Οι Καβαλίερς, λοιπόν, επέστρεψαν στους τελικούς και τα ξημερώματα της Τρίτης (04:00) θα μάθουν από το Χιούστον αν απέναντί τους θα βρουν τους Ρόκετς του Τζέιμς Χάρντεν ή τους πρωταθλητές Ουόριορς του Στεφ Κάρι...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: