1.5.18

Η ισορροπία του τρόμου για Παναθηναϊκό και Αλαφούζο!..

Η ισορροπία του τρόμου για Παναθηναϊκό και Αλαφούζο!Σε μία ιδιαίτερα καθοριστική, αν όχι την πιο καθοριστική, εβδομάδα έχει μπει από χθες ο Παναθηναϊκός. Μέχρι και το...
τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το κατά πόσον οι πράσινοι θα μπορέσουν να διώξουν από πάνω τους τον εφιάλτη του υποβιβασμού ή οι άστοχες κινήσεις του μεγαλομετόχου θα επιφέρουν το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία του συλλόγου. Ως γνωστόν οι εξελίξεις βρίσκονται σε άμεση εξάρτηση από δύο παραμέτρους.

Η μία είναι η αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού και η άλλη η αποφυγή της τρίτης αφαίρεσης τριών βαθμών από την υπόθεση του Γενς Βέμερ. Να σημειωθεί για μία ακόμα φορά πως η παρουσία του Παναθηναϊκού στη Σούπερ Λιγκ αποτελεί απαράβατο όρο για την πλευρά της Pan Asia προκειμένου να υπάρξουν οι όποιες εξελίξεις στην αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ.

Προσπάθεια για τρίτη και… φαρμακερή

Για το μεσημέρι της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στην Σούπερ Λιγκ με θέμα συζήτησης την αλλαγή της ποινής για τις ομάδες που δεν λαμβάνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Τις προηγούμενες φορές που επιχειρήθηκε να γίνει αυτό τα «κουκιά» δεν έβγαιναν προκειμένου να ψηφιστεί η αλλαγή. Υπενθυμίζεται πως για να συμβεί αυτό απαιτούνται τα ¾ τω παρόντων στην διαδικασία.

Από τον Παναθηναϊκό βγαίνει ένα κλίμα αισιοδοξίας πως μετά τις διεργασίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα θα μπορέσουν να βρουν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για να υπάρξει αλλαγή, ωστόσο, αυτό ήταν κάτι που υποστήριζαν και τις προηγούμενες φορές και άρα ουδείς μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα. Μέχρι και την ώρα που οι εκπρόσωποι των ομάδων θα πάνε στην συνεδρίαση θα συνεχίζονται οι διεργασίες και από την πλευρά του τριφυλλιού υπάρχει η ελπίδα πως με την τρίτη προσπάθεια θα τα καταφέρουν. Ειδάλλως, ο υποβιβασμός θα είναι πιο κοντά από ποτέ.

«Παιχνίδι» με τον χρόνο για Βέμερ

Την ίδια ώρα σε πρώτο πλάνο στα θέματα του Παναθηναϊκού βρίσκεται και το θέμα του Γενς Βέμερ. Από το μεσημέρι της Δευτέρας μετράει ο χρόνος αντίστροφα για το τρίτο -3 που σε περίπτωση που «κλειδώσει» θα επέλθει αυτόματα ο υποβιβασμός. Οι πράσινοι έχουν περιθώριο πέντε εργάσιμων ημερών (ως και την Δευτέρα) να πληρώσουν τον Γερμανό ή να φτάσουν σε συμφωνία μαζί του. Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει επαφές με την πλευρά του παίκτη ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει απολύτως καμία συμφωνία.

Είναι δεδομένο πως από την πλευρά του Παναθηναϊκού σκοπεύουν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια φέρνοντας έτσι βεβαίως την ομάδα ένα βήμα από τον «γκρεμό». Μάλιστα, φαίνεται πως στο μυαλό το μεγαλομετόχου το θέμα του Βέμερ είναι συνάρτηση και της έκβασης που θα έχει το ΔΣ της Λίγκας καθώς σε περίπτωση που δεν επέλθει αλλαγή της ποινής τότε δεν θα είναι ο Γερμανός αυτός που θα δώσει την χαριστική βολή στον σύλλογο.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο… και ένα και πλέον τα πράγματα είναι πιο κρίσιμα από ποτέ. Ο μεγαλομέτοχος επέλεξε να φέρει την ομάδα σε μία ισορροπία τρόμου αντί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και αυτό που μένει να φανεί είναι αν τελικά θα καταφέρει έστω και την ύστατη ώρα να αποσοβήσει το μοιραίο ή θα είναι αυτός που θα γράψει την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της.

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: