14.5.18

Δέσμια της μικροπολιτικής;...

Νέα Δημοκρατία«Βαλκανική» νοοτροπία καταλογίζουν οι Βρυξέλλες (έδρα τόσο της Ε.Ε. όσο και του ΝΑΤΟ) στη Νέα Δημοκρατία, καθώς παρατηρούν ότι ο...
μεγαλύτερος σκόπελος στην οριστική επίλυση του ονοματολογικού και στην ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τη μικρή γειτονική χώρα δεν είναι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, αλλά η ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, είτε για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας είτε γιατί είναι δέσμιος της σαμαρικής πτέρυγας της Ν.Δ. και των υπόγειων ρευμάτων της εθνικιστικής Δεξιάς, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει αποστάσεις από την εξεύρεση λύσης, ποντάρει στη διχογνωμία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. θέτοντας θέμα εμπιστοσύνης σε περίπτωση καταψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή από τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο και φλερτάρει υπογείως με τους πολίτες που πήραν μέρος στα συλλαλητήρια.

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει πάνω από το συμφέρον της χώρας το συμφέρον μιας μερίδας της παράταξής του, αποδεικνύοντας ξανά το έλλειμμα της ηγεσίας του και του θεσμικού του ρόλου ως υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής της Κυριακής», το οποίο επιβεβαιώθηκε και από ανώτατες κυβερνητικές πηγές, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες επικρατεί ανησυχία για τη μικροκομματική τακτική της Ν.Δ. σχετικά με το ονοματολογικό που καθιστά την όποια συμφωνία, εάν και εφόσον επιτευχθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή, έωλη και μη ανθεκτική στον χρόνο. Η Ε.Ε. έχει ενσωματώσει στη στρατηγική της την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων, της ΠΓΔΜ συμπεριλαμβανομένης, ενώ και το ΝΑΤΟ αδημονεί να βρεθεί η λύση του ονοματολογικού για να εντάξει τη χώρα στους κόλπους του το συντομότερο δυνατόν.

Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι όσο δεν λύνονται τα προβλήματα μεταξύ των χωρών της περιοχής, ελλοχεύει ο κίνδυνος της αστάθειας και το κενό της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης σπεύδουν να το καλύψουν άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία αλλά και η Τουρκία του Ερντογάν. Το ζήτημα λοιπόν της επίλυσης των διαφορών μας με την ΠΓΔΜ δεν αποτελεί μόνο ένα διμερές θέμα, αλλά εντάσσεται σε ευρύτερο πλαίσιο γεωπολιτικών συμφερόντων, πολύ μεγάλο για να υπονομευτεί από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες της Νέας Δημοκρατίας.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: