16.12.17

Δίχτυ ασφαλείας από τον EΜΣ...

για την έξοδο στις αγορές... 

Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στρώνουν το δρόμο για μία νέα έξοδο στις αγορές και...
ο επικεφαλής οικονομολόγο της γερμανικής Commerzbank Γεργκ Κρέμερ αναφερόμενος στο τέλος του ελληνικού προγράμματος εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα, αλλά ενδεχομένως προληπτικά δάνεια ως δίχτυ ασφαλείας από τον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Ο Γ. Κρέμερ μιλώντας στην Deutsche Welle προβλέπει πως η χώρα μας θα αναχρηματοδοτείται μόνη της ενώ παράλληλα αναμένει κάτι σαν δίχτυ ασφαλείας. «Ο EΜΣ έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει προληπτικά δάνεια ως δίχτυ ασφαλείας. Κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανό. Δεν νομίζω ωστόσο ότι θα υπάρξει νέο δανειακό πρόγραμμα με την κλασική έννοια» υποστηρίζει, προσδιορίζοντας την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018.

«Δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα αίτια της διόγκωσης χρέους»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο «ούτε στην Ιταλία και ενδεχομένως ούτε στην Ελλάδα, δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί οι αιτίες της διόγκωσης χρέους».

Ο Γεργκ Κρέμερ αναμένει για το σύνολο της ευρωζώνης οικονομική ανάπτυξη 2,5% το 2018. Παρά τις θετικές προοπτικές για τις επόμενες χρονιές ο γερμανός οικονομολόγος διατυπώνει αμφιβολίες για το κατά πόσο θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία της οικονομίας τα επόμενα πέντε με έξι χρόνια...


efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: