29.12.17

«Ο Τσίπρας το πάει ύπουλα, η ΝΔ θα έχει κραδασμούς»...

O Βασίλης Λεβέντης στο «Ακραίως» για το Σκοπιανό...

Για τα καυτά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης.

Αναφερόμενος στο...

Σκοπιανό κ. Λεβέντης απέδωσε τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας στη «στη στάση των Αμερικανών που χρηματοδοτούν τα Σκόπια θέλουν να απαλλαγούν από αυτό το βάρος για να το αναλάβει η ΕΕ».

Ο κ. Λεβέντης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως αν η Ελλάδα «δώσει το όνομα «Μακεδονία»», τότε «τα Σκόπια μπορεί στο μέλλον να επιστρέψουν στην αδιαλλαξία».

Εκτίμησε παράλληλα πως «Η Νέα Δημοκρατία θα έχει κραδασμούς όταν «παραδώσουν» τη λέξη «Μακεδονία»».

Ο κ. Λεβέντης πρότεινε «Λύση με παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα και υποχώρηση των Σκοπιανών από τον όρο Μακεδονία».

Κάλεσε μάλιστα, «να έχουμε κρατούμενα και για το μέλλον γιατί μπορεί να επιστρέψουν στην αδιαλλαξία».

«Μίλησα με τον Αμερικανό πρέσβη, και του είπα γιατί παίζεται με την περηφάνια μας», συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης.

«Αν δώσουμε το όνομα τότε η πρωτοβουλία των κινήσεων θα είναι στα Σκόπια», συνέχισε και τόνισε πως ο ίδιος προτείνει για όνομα το «Σκόπια».

«Δεν λέω να πάμε σε ρήξη αλλά ζητώ να υποχωρήσουν στο όνομα και να προσφέρουμε βοήθεια σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε το «Μακεδονία» ακόμα και αν έτσι την αναγνωρίζουν όλοι. Η Ελλάδα δεν πρέπει να την πει «Μακεδονία»», είπε και εκτίμησε πως  «Ο Τσίπρας το πάει ύπουλα. Θέλει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και παρουσιάζει ως σοβαρούς όσους δίνουν το όνομα. Όσοι δεν συγκατατίθενται τους παρουσιάζει ως μη σοβαρούς».

Καλώντας να απαντήσει στο ερώτημα αν το Σκοπιανό μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις σημείωσε: «Αν είναι το τίμημα του να μην γίνονται εκλογές να παραδοθούμε τότε ας γίνουν εκλογές».

Υποστήριξε ακόμα πως είναι  «πατριωτικό το κίνητρο της Ένωσης Κεντρώων».

«Μπορεί η διαφωνία Τσίπρα – Καμμένου να είναι το έναυσμα για εξελίξεις» εκτίμησε.

«Ύποπτη η αλλαγή στάσης του Αλέξη Τσίπρα και η παροχή επιδομάτων», είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Ο Τσίπρας πριν προκηρύξει εκλογές θέλει να κάνει ένα δημοψήφισμα για την απλή αναλογική».

Ο κ. Λεβέντης αναγνώρισε πως η πάγια θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι η απλή αναλογική ωστόσο παραδέχθηκε πως «υπάρχουν αμφιβολίες περί της δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης με απλή αναλογική σήμερα».

«Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του να υποτάσσεσαι πρέπει να αγωνίζεσαι για το δίκαιο που αισθάνεσαι μέσα στα στήθη σου», είπε ο κ. Λεβέντης.

«Η Ελλάδα είναι σε ένα κακό γεωγραφικό σημείο, περιβάλλεται από εχθρούς και γι’ αυτό πρέπει να προσέχει πολύ την άμυνα της», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

«Αν επέμενα στην αλλαγή ανά εξάμηνο των βουλευτών η Ένωση Κεντρώων θα διαλύονταν. Είχα πληροφορίες ότι 3-4 βουλευτές θα γίνονταν ανεξάρτητοι», είπε ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στα όσα είπε προεκλογικά αλλά δεν εφάρμοσε...


newpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: