1.12.17

Σε μπελάδες ο Φλιν...


Το πρώην «δεξί χέρι» του Τραμπ παραδέχθηκε ότι είπε ψέμματα στο FBI...

Για ψευδή κατάθεση στο FBI τον Ιανουάριο, κατηγορείται ο πρώην συμβούλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν.
Ο Φλιν αναμένεται να...
εμφανιστεί στο δικαστήριο της Ουάσινγκτον σήμερα Παρασκευή.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν από τον ειδικό εισαγγελέα, στο πλαίσιο της έρευνας για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2015.  
Ο Φλιν φέρεται να κατέθεσε ψευδώς σε πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας ότι δεν ζήτησε από τον Ρώσο πρεσβευτή Σεργκέι Κισλιάκ να αποφύγει η Μόσχα να κλιμακώσει την ένταση μετά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της από τις ΗΠΑ επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. 

Δήλωσε επίσης ψευδώς ότι δεν θυμάται ότι ο Ρώσος διπλωμάτης του είπε ότι η Ρωσία αποφάσισε να αντιμετωπίσει με μετριοπάθεια τις κυρώσεις, ως αποτέλεσμα του αιτήματός του.

Φέρεται επίσης να δήλωσε αναληθώς ότι δεν ζήτησε από τον πρεσβευτή της Ρωσίας να καθυστερήσει την ψηφοφορία σε ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι ο διπλωμάτης ουδέποτε του ανέφερε ποια θα είναι η απάντηση της Ρωσίας στο αίτημά του.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Φλιν αναμενόταν να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα στις 17.30 (ώρα Ελλάδας) για να του απαγγελθούν κατηγορίες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο Φλιν αναμένεται να δηλώσει ένοχος στην κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης σε πράκτορες του FBI που ερευνούσαν την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι οι δικηγόροι του κ. Φλιν έχουν σταματήσει να επικοινωνούν με τους νομικούς συμβούλους του Τραμπ σχετικά με την έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016, εγείροντας υποψίες ότι ο πρώην στρατηγός τουλάχιστον εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ειδικό ερευνητή Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά τις τυχόν υπόγεια συνεργασία της καμπάνιας Τραμπ με τη Μόσχα.

Ο πρώην στρατηγός ήταν ένας από τους αρχιτέκτονές της στρατηγικής «Πρώτα η Αμερική» του κ. Τραμπ και ένας από τους κύριους υπέρμαχους της βελτίωσης των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Μόσχα. 

Παραιτήθηκε από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας λιγότερο από έναν μήνα αφότου ανέλαβε καθήκοντα, αφού παραδέχτηκε ότι παραπληροφόρησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με επικοινωνίες που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον.


Δεν υπάρχουν σχόλια: