23.12.17

"Δημοσκοπήσεις ένα σωρό. Αλλά μην βιάζεστε για συμπεράσματα...

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσίπρας Μητσοτάκης
Το 2018 δεν θα είναι τόσο βατό...".
Στις ακτές των ειδήσεων…


Κάτι σαν μωσαϊκό της εβδομάδος η σημερινή στήλη. Ένα καραβάκι που παραπλέει στις ακτές των ειδήσεων και συλλέγει ετερόκλιτο υλικό…

*Χάος στο...
αεροδρόμιο της Ατλάντα, το μεγαλύτερο του κόσμου. Κόπηκε το φώς επι ώρες και δεν υπήρχαν ούτε γεννήτριες ούτε άλλο τι εναλλακτικό… Ο κόσμος διαμαρτυρόταν έντονα και εγκαλούσε με βαριές εκφράσεις τους ιθύνοντες. Είναι προφανές, ότι αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει μονότονα ο ιδιότυπος συμπλεγματισμός μας.

* Α! Στην Γερμανία ακόμη να παραδοθεί το αεροδρόμιο του Βερολίνου. Τελικά, θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο του 2020! Πάντως οι Γερμανοί αυτοσαρκάζονται: «Μέχρι να φτιάξουμε εμείς ένα αεροδρόμιο, στην Κίνα θα έχουν φτιάξει εξήντα»…

* Τα έσπασαν πάλι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας . Μια χούφτα αφασικοί, με κακοχωνεμένα διαβάσματα και χαλασμένη πυξίδα, νομίζουν ότι έτσι αντιστέκονται «στο σύστημα». Ότι η δράση τους λειτουργεί αφυπνιστικά στην κοινωνία… Τραγική πλάνη. Και μεγάλο κρίμα. Γιατί πολλά από αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να διοχετεύσουν σε άλλες, δημιουργικές δραστηριότητες την ευαισθησία και τον οίστρο τους.

*Δημοσκοπήσεις ένα σωρό. Αλλά μην βιάζεστε για συμπεράσματα. Το 2018 δεν θα είναι τόσο βατό, όσο εικάζεται. Κι αυτό ισχύει για όλους.

* Καλοβαλμένη χώρα η Ελβετία. Ενοχλητικά καλοβαλμένη, θα έλεγα. Οπως και η Αυστρία. Ακόμη και οι αγελάδες είναι ακριβείς στον περίπατό τους… Όμως, ποια χώρα διαθέτει τις πιο «βρώμικες τράπεζες» ; Ποια χώρα ευνοεί την (διεθνή ) φοροδιαφυγή και φοροαπαλλαγή; Μα, η παινεμένη Ελβετία, φυσικά…

*Γιόρτασα και φέτος την 21 Δεκεμβρίου. Είναι μία από τις αγαπημένες ημερομηνίες, γιατί σηματοδοτεί το τέλος της σκοτεινής επικράτειας… Η νύχτα της 21ης είναι η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Από την επομένη, η ημέρα αρχίζει να κερδίζει φώς , να μεγαλώνει. Υποχωρεί το σκότος, ελαύνει το φως. Χαρά θεού!

* Προς Chryssa Memou: Αν είχατε προσέξει το κείμενο που αναφέρεται (και) στον Χρήστο Λαμπράκη, δεν θα είχατε υποβάλει το συγκεκριμένο ερώτημα για τα θετικά και τα αρνητικά του.

* Καλά Χριστούγεννα!

Γιάννης Τριάντης

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: