29.12.17

«Αντάρτικο» στη ΝΔ...

Αποτέλεσμα εικόνας για σπυρακη boylh
...για τη στάση της σχετικά με τη ΣΕΚΑΠ...
Αντιμέτωπη με αντιδράσεις από το εσωτερικό της βρίσκεται η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με τη στάση της στο ζήτημα της ΣΕΚΑΠ, τη στιγμή που...
κρίνεται η τύχη των 170 εργαζομένων της εταιρείας.

Αφορμή για τις εσωκομματικές αντιδράσεις στάθηκαν ορισμένες δηλώσεις «πρωτοκλασάτων» στελεχών της ΝΔ, αρκετά εκ των οποίων συγκαταλέγονται στην «αυλή» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όμως, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία σε εκπομπή του Xanthi Channel τόνισε ότι η ΣΕΚΑΠ γνώριζε για το πρόστιμο, προσθέτοντας ότι όποιος αγοράζει μία εταιρεία αγοράζει και τα βάρη της. Στην εν λόγω συνέντευξη συμπλήρωσε πως η πρόταση της ΝΔ είναι το πρόστιμο της εταιρείας να καταβληθεί τμηματικά.

Ωστόσο, οι πρώτες δημόσιες αντιδράσεις από στελέχη της Πειραιώς δεν άργησαν να έρθουν, τα οποία «άδειασαν» την κ. Σπυράκη και την ηγετική «γραμμή» του κόμματος σχετικά με το ζήτημα ΣΕΚΑΠ.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού κυβερνήσεων της ΝΔ, Αλέξανδρου Κοντού, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η κ. Σπυράκη δεν γνωρίζει καλά το θέμα:

«Το πρόστιμο των 38.2 εκατ. ευρώ που επιβάλλεται στην ΣΕΚΑΠ είναι πέρα για πέρα άδικο. Η κυρία Σπυράκη δεν γνωρίζει το θέμα. Ο Ιβάν Σαββίδης όταν αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ το 2013 δεν γνώριζε για το θέμα του προστίμου όπως και οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Διότι έγινε διαγωνισμός. Συμμετείχαν 4 εταιρείες σε αυτόν. Σε καμιά δεν γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη αυτού του προστίμου και ευθύνες σε αυτό έχει και το ΤΕΛΩΝΕΙΟ. Θυμήθηκε πέντε χρόνια μετά να επιβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο; Η ΣΕΚΑΠ πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίσει την λειτουργία της προς όφελος και της Τοπικής αλλά και της Εθνικής Οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός.

Αλλά ο κ. Κοντός δεν ήταν ο μόνος «γαλάζιος» που «άδειασε» τη ΝΔ. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη, ο οποίος έκανε έκκληση να μην σταματήσει ούτε μία ώρα η λειτουργία της ΣΕΚΑΠ. «Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις και ας είναι από το ίδιο μου το κόμμα. Αν υπάρχει θέμα με το πρόστιμο να βρουν τους υπευθύνους να τους τιμωρήσουν και να τα πάρουν από αυτούς που το δημιούργησαν», υπογράμμισε.

Αντιδράσεις, ωστόσο, προήλθαν και από τοπικά στελέχη, ένα εκ των οποίων, ο Θωμάς Μιχόγλου, υπογράμμισε πως πρέπει να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των ανθρώπων. «Η εργασία δεν έχει χρώματα ούτε κόμματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του altsantiri.gr, η στάση της ΝΔ έχει προκαλέσει τη δυσφορία αρκετών βουλευτών της Πειραιώς, οι οποίοι για την ώρα δεν έχουν εκφραστεί δημοσίως, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να το πράξουν στο εγγύς μέλλον…

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: