3.12.17

Ανοικτό το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά...


Τσακαλώτος: Κερδίσαμε αρκετά, είμαστε ευχαριστημένοι...
«Κερδίσαμε αρκετά και είμαστε ευχαριστημένοι», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοινώνοντας τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την τρίτη αξιολόγηση.

Το...
Staff Level Agreement κυβέρνησης-δανειστών καλύπτει όλα τα ανοικτά μέτωπα, με εξαίρεση αυτό του ΦΠΑ στα νησιά, αν και σύμφωνα με τον υπ. Οικονομικών έχει συμφωνηθεί ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το 2018.

H τελική έκβαση αναφορικά με το αίτημα της αναστολής της αύξησης των συντελεστών σε 32 περιοχές του Αιγαίου από την 1η Ιανουαρίου του 2018 θα είναι γνωστή πριν από την καταληκτική ημερομηνία.

Στα κέρδη της συμφωνίας ο υπουργός ενέταξε την αλλαγή της κατάταξης των εργαζομένων στη λίστα των πιστωτών, σε περιπτώσεις πτώχευσης με συντελεστή 2,75 επί του κατώτατου μισθού για έξι μήνες σε περιπτώσεις, ενώ θα ακολουθούν τράπεζες και Δημόσιο.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υλοποίηση των εκκρεμών προαπαιτούμενων μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Όπως εξήγησε ο ΥΠΟΙΚ, θα υπάρξουν νομοσχέδια πριν από τα Χριστούγεννα και ένα πολυνομοσχέδιο μετά τις γιορτές. 

Σε κάθε περίπτωση έως τις 22 Ιανουαρίου που συνεδριάζει το Eurogroup, οπότε η κυβέρνηση προσδοκά να έχει κλείσει η τρίτη αξιολόγηση.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, η τέταρτη αξιολόγηση που στόχος είναι να έχει κλείσει στο διάστημα Μαίου – Ιουνίου και η έξοδο από το πρόγραμμα. 

πηγη Εuro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: