1.12.17

"Κόβουν τη Δημοκρατία, κόψτε τους τη χρηματοδότηση"...


Επιστολή διαμαρτυρίας κατά της Ουγγαρίας στις Βρυξέλλες...

Την διακοπή της χρηματοδότησης της Ουγγαρίας ζητούν με επιστολή τους προς τις Βρυξέλλες πρώην αξιωματούχοι της ΕΕ. Η επιστολή η οποία περιήλθε στο...
Euronews απευθύνεται στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και υπογράφεται από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Αϊχελ και τους πρώην επιτρόπους Πασκάλ Λαμί, Φραντς Φίσλερ και Γιάννη Παλαιοκρασά, Οι τέσσερις ζητούν από την Επιτροπή να διακόψει την χρηματοδότηση της Βουδαπέστης έως ότου επαναφέρει τις βασικές δημοκρατικές ελευθερίες και λάβει μέτρα κατά της διαφθοράς.

Γίνεται επίσης αναφορά στην ελευθερία του Τύπου καθώς και στην ανεξαρτησία των πανεπιστημίων αλλά και των θεσμών που έχουν πληγεί από τις πολιτικές που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα.


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ ‘Ορμπαν συγκρούστηκε πολλές φορές με τις Βρυξέλλες κυρίως στο μέτωπο του προσφυγικού. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ουγγαρία έλαβε το 2015 χρηματοδότηση ύψους 5,63 δισ. ευρώ . Η επιστολή αναφέρει ότι 95% των δημόσιων επενδύσεων συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ.

Πηγή: euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: