6.12.17

Κάτω από το 5% το επιτόκιο...

των δεκαετών ομολόγων...

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των επιτοκίων των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου ανοίγοντας το δρόμο για νέες εξόδους της χώρας μας στις...
αγορές τους επόμενους μήνες. Το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων έχει ήδη πέσει στα επίπεδα του 4,8% όταν το προηγούμενο διάστημα ήταν σταθερά πάνω από το 5%, ενώ στα επταετή προσεγγίζει το 4,5% και στα διετή το 2,4%.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν ότι, δεδομένου του θετικού αντίκτυπου που θα εξακολουθήσει να έχει το swap στη αγορά ομολόγων αλλά των προοπτικών που δημιουργεί για την ελληνική οικονομία η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων θα συνεχίσουν την καθοδική τους πορεία το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι σε εύλογο χρόνο και προς τα τέλη Ιανουαρίου τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων μπορούν να «σπάσουν» το φράγμα του 4,5% με τα επταετή ομόλογα να προσεγγίζουν πλέον το 4%.

Η αποκλιμάκωση των επιτοκίων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τις νέες εξόδους στις αγορές που προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομικών τους επόμενους μήνες, πριν το τέλος του προγράμματος οικονομικής πολιτικής τον Αύγουστο του 2018...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: