14.7.15

Φίλης: Να μην πέσει η αριστερή κυβέρνηση...

... με υπαιτιότητα ανθρώπων της Aριστεράς (BINTEO)...
"Η κυβέρνηση κινδύνεψε από το εξωτερικό, από δυνάμεις οικονομικές και πολιτικές που δεν συγχωρούν στον ελληνικό λαό ότι...
κάνει μια διαφορετική επιλογή" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Σήμερα θα μιλήσουμε στη βουλή. Εκεί θα απαντήσουμε στο πραξικόπημα το οποίο επιχειρήθηκε σε βάρος της χώρας εκεί θα στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να στηρίξει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», είπε αρχικά ο Νίκος Φίλης στο περιστύλιο και συνέχισε:

«Διαφωνώ στο ενδεχόμενο να ανατραπεί η λαϊκή βούληση όπως έχει εκφραστεί στις εκλογές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη αλλά έχει και υποχρέωση μιας συλλογικής λειτουργίας. Θα ακούσουμε στη βουλή και αυτούς που διαφωνούν. Δεν θα ήθελα να αρχίσω κανένα ανάθεμα εναντίον τους».

Στη συνέχεια, ο Ν. Φίλης πρόσθεσε:

«Ο ρόλος της προέδρου της Βουλής είναι να διευκολύνει τη λειτουργία της. Δεν πρόκειται εμείς να συμπράξουμε στην ανατροπή της λαϊκής βούλησης. Δεν έχω υπόψη μου κάτι για πρόταση μομφής προς την Κυρία Κωνσταντοπούλου. Σημασία έχει να λειτουργήσει η βουλή και να προχωρήσουμε στη λήψη των μέτρων, που είμαστε αναγκασμένοι προκειμένου να σωθεί η ελληνική οικονομία μέσα από ένα σκληρό πραξικόπημα, το οποίο υπέστη η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός».
Όπως σημείωσε, «αυτό που προέχει σήμερα είναι να εκφραστεί από τη βουλή μια απάντηση στο πραξικόπημα να διασωθεί η χώρα από την επιχειρηθείσα οικονομική χρεοκοπία».

Σε ερώτηση για το πραξικόπημα, ο κ. Φίλης απάντησε:

«Μα δεν έγινε πραξικόπημα στις Βρυξέλλες; Τι έγινε; Δεν είπανε ή αυτό, ή παίρνουμε τις καταθέσεις των ελλήνων και χρεοκοπούν οι τράπεζες; Η κυβέρνηση κινδύνεψε από δυνάμεις οικονομικές και πολιτικές που δεν συγχωρούν στον ελληνικό λαό, ότι κάνει μια διαφορετική επιλογή. Νομίζω ότι πολλές φορές, μπορεί να συμπράττουμε και εμείς σε αυτά τα σχέδια. Δεν πρέπει να υπάρξει αριστερή παρένθεση με υπαιτιότητα ανθρώπων της Αριστεράς».

Δείτε το βίντεο...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: