30.12.14

Norman Atlantic: Οι Ιταλοί ανέβασαν πάλι τον αριθμό επιβατών και αγνοουμένων...

Norman Atlantic: Οι Ιταλοί ανέβασαν πάλι τον αριθμό επιβατών και αγνοουμένωνΧωρίς τέλος είναι το χάος που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον ακριβή αριθμό των επιβατών, των αγνοουμένων και των διασωθέντων του Norman Atlantic με τους Ιταλούς να...
αλλάζουν εκ νέου τα στοιχεία που έδωσαν το πρωί στη δημοσιότητα.

Ενώ το πρωί οι ιταλικές αρχές έκαναν λόγο για 475 επιβάτες, αριθμός ο οποίος συνέπιπτε και με τον αναθεωρημένο αριθμό της πλοιοκτήτριας εταιρίας ΑΝΕΚ, το μεσημέρι ο εισαγγελέας του Μπάρι, Τζουσέπε Βόλπε, ισχυρίστηκε ότι ο συνολικός αριθμός επιβατών ήταν 499 άτομα, ανάμεσα τους και πολλοί παράτυποι μετανάστες που κρύβονταν στα αμπάρια του φλεγόμενου πλοίου.

Την ίδια ώρα οι ιταλικές αρχές έκαναν λόγο ανοιχτά για λανθασμένη ή πλαστή λίστα, αναφερόμενες στη λίστα της πλοιοκτήτριας εταιρίας, βάζοντας νέα βόμβα στη διερεύνιση της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

«Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με 179 άτομα, αλλά ένα μέρος από αυτούς μπορεί να έχουν επιβιβασθεί σε εμπορικά πλοία» δήλωσε ο ιταλός εισαγγελέας. «Η δικαστική έρευνα βασίζεται, έως τώρα, στις καταθέσεις διασωθέντων και στο υλικό από κινητά τηλέφωνά τους» πρόσθεσε.

Στα θύματα συγκατελέγοντγαι και δύο ιταλοί οδηγοί φορτηγών σύμφωνα με πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης. Τα πτώματα αναγνωρίστηκαν από συναδέλφους τους που εργάζονται στην περιοχή της Νάπολης. Επίσης, έχασαν τη ζωή τους δύο Αλβανοί ναυτικοί, οι οποίοι επέβαιναν στο ρυμουλκό Iliria, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο Έλληνες.

Μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 10, με τον ακριβώ αριθμό των αγνοουμένων να μην έχει αποσαφηνιστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δει μέχρι το μεσημέρι το φως της δημοσιότητας, οι αγνοούμενοι ήταν 40, εκ των οποίων οι 32 ήταν Έλληνες. Ωστόσο για μία ακόμη φορά ο αριθμός τελεί εν αμφιβόλω με θύματα της επόμενης ημέρας του συγγενείς των επιβατών που δεν γνωρίζουν καν, δύο ημέρες μετά, αν οι άνθρωποί τους έχουν διασωθεί.

Στους δέκα νεκρούς επιβάτες περιλαβάνεται το όνομα και δεύτερου Έλληνα, το οποίο επιβεβαίωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη. Πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, η σορός του οποίου έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας.

Tην Κυριακή είχε ανακοινωθεί ο θάνατος του Έλληνα Γιώργου Ντούλη, που στην προσπάθειά του να μπει σε σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκε σε γλίστρα του πλοίου και έχασε τη ζωή του. Παρόλα αυτά χθες ο γιος του είπε ότι στο νεκροτομείο η σορός που του έδειξαν δεν ανήκε στον πατέρα του.

Πλέον, το πλοίο πλέει ακυβέρνητο και καμμένο σχεδόν κατά τα δύο τρίτα σε απόσταση σχεδόν δύο μιλίων από τις αλβανικές ακτές, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι τυχόν απαντήσεις μπορούν να δοθούν μόνο μέσα από την ενδελεχή διερεύνιση του ναυαγίου...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: