31.12.14

Στους 118 οι δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν το 2014...

Τον απολογισμό των θυμάτων της χρονιάς που πέρασε κάνει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, που μετρά για το 2014, 118 δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους σε στοχευμένες δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις και...
πυροβολισμούς σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός αυξήθηκε κατά 13 από το 2013 που οι νεκροί δημοσιογράφοι έφτασαν τους 105.


Το Πακιστάν ήταν η πιο επικίνδυνη χώρα για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, με 14 φόνους δημοσιογράφων. Ακολούθησε η Συρία, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 δημοσιογράφοι. Εννέα δολοφονίες έγιναν στο Αφγανιστάν και στα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ 8 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στο Ιράκ και την Ουκρανία.

Στη λίστα και οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, οι δύο δημοσιογράφοι αποκεφαλίστηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

«Είναι ώρα για δράση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς απειλής σε δημοσιογράφους που βρίσκονται στο στόχαστρο όχι μόνο για να περιοριστεί η ελεύθερη ροή των πληροφοριών, αλλά όλο και περισσότερο ως μόχλευση για να εξασφαλιστούν τεράστια λύτρα και πολιτικές παραχωρήσεις μέσω της καθαρής βίας», δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Τζιμ Μπουμέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: