26.12.14

H «Αγορά» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο...

Με τίτλο «Γερμανικό “όχι” στην ελάφρυνση του χρέους» κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο η «Αγορά». Φιλοξενεί συνέντευξη του...
Νόρμπερτ Μπάρτλε, εκπροσώπου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών(CDU) για θέματα προϋπολογισμού, ο οποίος προσγειώνει τις προσδοκίες της Αθήνας για περαιτέρω μείωση του χρέους και προειδοποιεί ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υπογράψει νέο μνημόνιο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις προκειμένου να λάβει έγκριση για τη χορήγηση της πιστωτικής γραμμής.

Η εφημερίδα δημοσιεύει αποκλειστικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος ζητεί «Να δεσμευθεί το πολιτικό σύστημα για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» και επισημαίνει ότι «η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο δρόμος για να εξομαλυνθεί το σημερινό κλίμα».

Η «Αγορά» αποκαλύπτει ότι με εντολή Βερολίνου «αγριεύει» η Task Force μετά την αποχώρηση του Χορστ Ράιχενμπαχ και ότι οι δανειστές συγκροτούν ένα νέο όργανο εποπτείας της Ελλάδας που θα επιβλέπει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Η «Α» κυκλοφορεί με πλούσιο ρεπορτάζ για τους καυτούς διαλόγους Βενιζέλου-Παπανδρέου που επισφράγισαν το «διαζύγιο» στο ΠΑΣΟΚ και το τετ α τετ Τσίπρα-Κουβέλη που θα κρίνει τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ.

Η «Αγορά» φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος δηλώνει «Αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί», του υπευθύνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου που επισημαίνει «Δεν θα συμβιβαστούμε στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές» και της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία τονίζει ότι «το μείζον είναι η διατήρηση και ενίσχυση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα με αποφυγή των εκλογών».

Στην «Αγορά» αρθρογραφούν: Στέλιος Κούλογλου, Νίκος Παπανδρέου, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Γιάννης Τριάντης και ο συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: