30.12.14

Αποκλεισμένα δεκάδες χωριά ...


...λόγω χιονόπτωσης στην Αρκαδία  ...
Αποκλεισμένα παραμένουν δεκάδες χωριά λόγω της βαριάς χιονόπτωσης σε oλόκληρη την Αρκαδία και γίνεται προσπάθεια να ανοιχτούν οι δρόμοι. Από νωρίς το μεσημέρι παρατηρούνται...
και διακοπές ρεύματος , διάρκειας λίγων λεπτών, στα χωριά του ορεινού όγκου.

Μεγάλο πρόβλημα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, το χιόνι πέφτει ασταμάτητα και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί.

Υπάρχουν 4 εκχιονιστικά μηχανήματα της ΠΕ Αρκαδίας και θα ζητηθεί και βοήθεια από ιδιότητας για ν’ αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Έχει κλείσει ο δρόμος Τρίπολης-Πύργου, έχει διπλώσει μία νταλίκα στο Λεβίδι κι άλλη μία στο Καλογερικό. Μεγάλα είναι και τα προβλήματα στο Φάλανθο, όπου υπάρχει πρόβλημα και με το ρεύμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει αποκλειστεί μία οικογένεια μεταξύ Χιονοδρομικού και Βυτίνας, και γίνονται ενέργειες απεγκλωβισμού.

Η ΠΕ Αρκαδίας και ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας σε λίγη ώρα θα εκδώσουν απαγορευτικό για το Χιονοδρομικό Μαινάλου. Ο κ. Γιαννακούρας σε τηλεφωνική επικοινωνία τόνισε πως η κατάσταση είναι δύσκολη και υπάρχει κίνδυνος στις μετακινήσεις, γι’ αυτό το λόγο προτείνει να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: