21.12.14

Οι «από πάνω» και οι λάσπες τους


Η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της βαριά πληγωμένη από τις αθλιότητες των πολιτικών...

Του Κ .Ι. Αγγελόπουλου

Όχι ,δεν είναι «η Ελλάδα που πνίγεται στη λάσπη και στην παρακμή», όπως έγραψε πρωτοσέλιδα μία κυριακάτικη εφημερίδα. Βολεύει πολλούς, ίσως, μία τέτοια γενίκευση. Και πάντως αραιώνει πολύ την...
ουσία ενός μεγάλου ζητήματος.

Αυτοί που τσαλαβουτούν στη λάσπη δεν είναι η «Ελλάδα». Είναι τα «ρετιρέ» του πολιτικού συστήματος, δηλαδή οι υπερφίαλες και αναιδείς παρέες που κυβερνούν τον τόπο, αυτοί που εμποδίζουν τη λειτουργία κράτους δικαίου, αυτά τα «αφεντικά»της πολιτικής που γεμίζουν με μολυσματικές εστίες διαφθοράς τους κρατικούς μηχανισμούς τους οποίους θέλουν «δικούς» τους. Από κύκλο των «από πάνω», γεννήθηκε και η θλιβερή υπόθεση απόπειρας εξαγοράς βουλευτού, όχι από την «Ελλάδα».

Δεν είναι η Ελλάδα που πνίγεται στη λάσπη και την παρακμή. Η Ελλάδα προσπαθεί μόνο να σταθεί στα πόδια της, βαριά πληγωμένη από τις αθλιότητες των πολιτικών «ρετιρέ»,που παράγουν παρακμή και δυσώδη σκάνδαλα στο δημόσιο βίο. Στο βούρκο κινούνται εκείνοι οι «σπουδαίοι» της πολιτικής που βάζουν ακόμη και σε γραφεία πρωθυπουργών ελεεινά λαμόγια του μαύρου χρήματος και τρισάθλιους «βαλιτσάκηδες» , στις λάσπες κινούνται τα δικά τους παρα-πολιτικά κυκλώματα που παρακολουθούν παρανόμως ακόμη και τηλέφωνα πολιτών .

Ελλάδα είναι η Ελλάδα των 1.240. 000 ανέργων , είναι η χώρα της οποίας ο μη ενεργός πληθυσμός ανέρχεται σε 3.293 .575 άτομα, με σύνολο των απασχολούμενων 3.589.280 (επίσημα στοιχεία Σεπτεμβρίου της ΕΛΣΤΑΤ ),είναι χώρα με μια απελπισμένη νεολαία ,που στέλνει τα πιο καλά παιδιά στο εξωτερικό. Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία μια παρακμασμένη πολιτική τάξη, χωμένη στις λάσπες της παρακμής της, φροντίζει πριν απ’ όλα να εξυπηρετεί σκανδαλωδώς τους φίλους της. Ελλάδα είναι η χώρα που έχει καρφωμένη στο σβέρκο της μία αξιοθρήνητη «ελίτ» η οποία υπόσχεται στην ελληνική κοινωνία «ανάπτυξη» με τους μισούς Ελληνες εκτός παραγωγής και με εργαλείο…εποχιακούς εργαζόμενους χαμηλών προσόντων στον τουρισμό!

Ας τα βρουν μεταξύ τους, λοιπόν, οι λασπωμένοι των «ρετιρέ» και των σκοτεινών κομματικών διαδρόμων , και ας αφήσουν στην άκρη την Ελλάδα. Δεν είναι δικά της τα χάλια τους. Δικά τους είναι. Είναι οι ιδιοκτήτες του ζοφερού οίκου της παρακμής , αυτοί που πνίγονται τώρα στη λάσπη τους...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: