29.12.14

"Aνακατωσούρες" στο Ποτάμι...

Τους πήρε το Ποτάμι
Τα υπό διαμόρφωση ψηφοδέλτια ενόψει της πρόωρης κάλπης, αλλά και η διεύρυνση του Ποταμιού, τόσο η πρόσφατη με τους 'Μεταρρυθμιστές' του Σπύρου Λυκούδη όσο και οι...
επικείμενες, φέρνουν εσωστρέφεια στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι διαγράφει τον Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος είχε κατέλθει υποψήφιος ευρωβουλευτής τον περασμένο Μάιο και είχε εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή του. Η επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος με τίτλο «Όχι στις πελατειακές πρακτικές» ανέφερε ότι «μετά από σειρά επώνυμων καταγγελιών στελεχών και τοπικών εθελοντών της Λάρισας και άλλων περιοχών της χώρας, καθώς και μελών της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα, η Επιτροπή Δεοντολογίας διασταύρωσε και επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Κουρέτας προσπαθεί εδώ και μήνες να επιβάλλει την υποψηφιότητά του ως βουλευτή Λαρίσης, πιέζοντας τοπικά αλλά και κεντρικά στελέχη με τρόπους που παραβιάζουν κατάφωρα τις καταστατικές αρχές του Κινήματος μας».

Σημείωσε δε ότι η Επιτροπή «θα συγκρουσθεί με τον παραγοντισμό, τον παλαιοκομματισμό και τις πελατειακές πρακτικές όπου και αν εμφανιστούν», ενώ «η συμπεριφορά του Δημήτρη Κουρέτα δεν συνάδει με τις αρχές του κινήματος και διαγράφεται από το Ποτάμι».

Νωρίτερα ο Δημήτρης Κουρέτας είχε δημοσιεύσει κείμενο με το οποίο υποστήριζε ότι ενημερώθηκε, μέσω του δικηγόρου του, από κορυφαίο στέλεχος του κόμματος ότι «ο Θεοδωράκης φοβόταν ότι θα με έκλεβε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή». Επίσης ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να κατέβει υποψήφιος βουλευτής και χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για το κόμμα: «Αυτή τη στιγμή το Ποτάμι έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα που δεν έχει ούτε δημοκρατία, ούτε διαφάνεια. Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει ένα τέτοιο κόμμα πλέον. Και αν με ενδιέφερε θα με ενδιέφερε μόνο ως αντίπαλος. Κρίμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουρέτας είχε αναμιχθεί και σε άλλο ένα παλιότερα αντίστοιχο περιστατικό, καθώς είχε κατηγορηθεί από άλλα πρώην στελέχη, όπως ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ότι είχε επιτεθεί φραστικά σε «εθελοντές» της Πάτρας θεωρώντας ότι δεν τον είχαν στηρίξει επαρκώς στην προεκλογική μάχη. Τότε το Ποτάμι είχε στηρίξει τον Δημήτρη Κουρέτα

Κριτική

Ωστόσο οι (γνωστές) οργανωτικές ανεπάρκειες του Ποταμιού και η προσπάθεια της ηγετικής ομάδας να κάνει «ενέσεις» στο κόμμα με στελέχη άλλων κομμάτων, δημιουργούν τριβές στην βάση του κόμματος. Ενδεικτικό πάντως του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το κόμμα είναι ότι διάφορα τοπικά στελέχη του προχωρούν σε δηλώσεις διαφοροποίησης μέσω του Facebook.

Το Ποτάμι έσπευσε να απαντήσει δια επιστολής στην ιστοσελίδα tvxs.gr η οποία αναδημοσίευσε σχόλια «εθελοντών» και στην οποία έκανε λόγω για «δήθεν "παραιτήσεις", «τρικυμία» και «αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίων». Σημείωσε δε ότι «ούτε μια παραίτηση δεν έχει υποβληθεί στο Ποτάμι», ενώ τα έγγραφα τα οποία επικαλείται η ιστοσελίδα «δεν προέρχονται από εμάς. Είναι προφανές ότι κάποιοι διακινούν πλαστά ή παραποιημένα ιμέιλ στην προσπάθεια τους να πλήξουν το Ποτάμι. Δεν είναι πρωτότυπο – για μερικούς ο βούρκος και η πολιτική είναι έννοιες ταυτόσημες - αυτό που μας ξαφνιάζει όμως είναι ότι το TVXS προβάλλει όλα αυτά τα κατασκευάσματα ως αυθεντικά».

Μεταξύ άλλων το tvxs.gr απάντησε ότι υπάρχει «στην Κρήτη η παραίτηση της κ. Αλια Κάτσικα, Περιφερειακής Συντονίστριας Ρεθύμνου και μέλους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, που με επιστολή της αναφέρεται μεταξύ των άλλων στο “σαθρό υλικό” που ετοιμάζεται να χρησιμοποιηθεί. Μουρμούρα σε επίπεδο εθελοντών υπάρχει και στο Ηράκλειο. Στην Αττική η παραίτηση του κ. Τσεκούρα, ο οποίος ήταν περιφερειακός συντονιστής στο δυτικό τομέα και του κ. Νίκου Γινάργυρου που ήταν περιφερειακός συντονιστής στον ανατολικό τομέα. Είχαμε επίσης τις παραιτήσεις του συντονιστή Ηλείας κ. Άρη Ραμαντά και την απομάκρυνση του κ. Δουράκη από τις Σέρρες»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: