2.7.13

Διαψεύδει η Κομισιόν το τελεσίγραφο των τριών ημερών...




Το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η τρόικα έθεσε προθεσμία τριών ημερών στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, διέψευσε σήμερα, Τρίτη η Κομισιόν, σημειώνοντας πως...
σε ό,τι αφορά την καταβολή της δόσης, αποφάσεις γι' αυτό είναι αρμόδιο να λάβει το Eurogroup.

Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε σε δημοσίευμα του δηλώσεις τεσσάρων αξιωματούχων της Ευρωζώνης ότι η Ελλάδα έχει τρεις ημέρες για να διαβεβαιώσει τους δανειστές της ότι μπορεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και να λάβει την επόμενη δόση του δανείου.

Σημειώνεται πως εντός του Αυγούστου πρέπει να αποπληρωθεί ομόλογο ύψους 2,2 δις ευρώ, που έμεινε «ακούρευτο».

Υπάρχει, ωστόσο, μια γενικότερη δυσαρέσκεια με την πρόοδο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την μεταρρύθμιση του δημοσίου και την λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, είπαν οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη της τρόικας μπορεί και να ανασταλεί.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε είναι πιθανό το ΔΝΤ να αποχωρήσει από το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας. Το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετέχει στην χρηματοδότηση εάν αυτή δεν είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους 12 μήνες και από τους άλλους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: