31.7.13

Η γάτα βρυχάται...

Με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, την Τετάρτη, τοποθετείται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε σειρά θεμάτων. Ο Φ.Κουβέλης υποστηρίζει ότι ...
η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα, αλλά «δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας», σημειώνει ότι στόχος του είναι η συγκρότηση μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, για το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών πολιτικών» και αφήνει αιχμές για τη στάση που κράτησε ο Ευ.Βενιζέλος στο θέμα της ΕΡΤ, ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Όμως, δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας» έγραφε στην πρώτη ανάρτηση για να ακολουθήσει καταιγισμός μηνυμάτων.

«Η θέση της κυβέρνησης, ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα θα προκηρυχθούν εκλογές υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα» έγραψε.

«Η δημοσκοπική υποχώρηση θα αντιστρέφεται όταν γίνονται ευδιάκριτα όσα επισημάναμε και αναδειχθεί η υπεύθυνη, δημοκρατική και μεταρρυθμιστική πολιτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ και στη νέα φάση» επισήμανε.

Στα μηνύματα που ακολούθησαν, ο Φ.Κουβέλης ανέφερε:

«Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση ήταν απόδειξη της υπευθυνότητας μάς. Με την ίδια ευθύνη συνεχίζουμε και σήμερα. Με την υπεύθυνη πολιτική παρουσία διεκδικούμε λύσεις για το παρόν».

«Διεκδικούμε έναν άλλο τρόπο, έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο των εξυγιαντικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, του δίκαιου επιμερισμού των βαρών, της αναπτυξιακής λογικής με προοπτικές για όλους, του εκσυγχρονισμού και όχι της απορρύθμισης».

«Η δημιουργία ενός πόλου προοδευτικού, βασισμένου στους άξονες δημοκρατία - κοινωνική συνοχή - ανάπτυξη με ωφέλειες για όλους, είναι η δική μας πρόταση».

«Επιδιώκουμε τη συγκρότηση, σε προγραμματική βάση, μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση».

«Η συμμαχία αυτή δεν θα παγιδεύεται στον λαϊκισμό, στη δημαγωγία και στην άρνηση των αλλαγών. Η χώρα δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ξανά σε έναν διπολισμό, καρικατούρα του παλαιού δικομματισμού».

«Στην κρίσιμη φάση που διανύει η χώρα η διάκριση μεταξύ Δεξιάς / Αριστεράς συμφύεται με το διαχωρισμό ευρωπαϊκός ή μη προσανατολισμός».

«Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, δεν είναι λύση οι μονομερείς ενέργειες καταγγελίας του Μνημονίου και αποκήρυξης του χρέους».

«Δεν μας ενδιαφέρει ένα κάλεσμα που, στο όνομα της Αριστεράς, θα ρίξει τη χώρα σε δρόμους διακινδύνευσης της παραμονής της στο ευρώ και την ΕΕ».

«Θεωρούμε ότι όσο πιο ισχυρός είναι ο πόλος για τον οποίο εργαζόμαστε, τόσο θα μπορεί να προωθεί πολιτικές υπέρβασης του δίπολου».

«Αντικειμενικά, όμως, το ΠΑΣΟΚ με την επιλογή του ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών πολιτικών».

«Όχι, δεν απευθυνόμαστε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, με την ηγεσία του, έκανε τις επιλογές του».

«Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του νέου πόλου, δεν θα γίνει με κομματικές συμπήξεις και συναντήσεις κορυφής».

«Ο κ. Βενιζέλος δικαιούται να κάνει τις επιλογές του..σε αντίθεση με τις δηλώσεις του ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνταχθεί με τη ΔΗΜΑΡ, για το θέμα ΕΡΤ. Πιστεύω ότι αν αυτό έπραττε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και καλύτερα»...

Πηγή: mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: