31.7.13

Οι ΗΠΑ πλήρωσαν 4 εκατ. δολάρια σε κρατούμενο που... ξέχασαν για 4 μέρες...

Ενα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα στοίχισε στην αμερικανική κυβέρνηση το γεγονός ότι η αστυνομία του Σαν Ντιέγκο ξέχασε στο κελί χωρίς νερό και τροφή τον κρατούμενο Ντάνιελ Τσονγκ το 2012, επί τέσσερις ημέρες.
Ο ...
Τσονγκ, ασιατικής καταγωγής με αμερικανική υπηκοότητα είχε συλληφθεί σε επιχείρηση της δίωξης ναρκωτικών, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες και αναγκάστηκε να πιει τα ούρα του για να επιβιώσει αυτές τις τέσσερις μέρες που κρατήθηκε σε ένα κελί φυλακής που δεν διέθετε ούτε παράθυρο.

Οταν οι αστυνομικοί «θυμήθηκαν» τον Τσονγκ ήταν σε απελπιστική κατάσταση, αφυδατωμένος με νεφρική ανεπάρκεια και διάτρηση οισοφάγου, ενώ είχε χάσει επτά κιλά. Νοσηλεύθηκε και στη συνέχεια ακολούθησε η αγωγή του προς τις αμερικανικές αρχές.

«Νομίζω πως έγινε κατά λάθος, ήταν ατύχημα, ένα τρομακτικό ατύχημα» δήλωσε ο Τσονγκ μετά την απόφαση του δικαστηρίου που επιδίκασε 4 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη.

Σύμφωνα, μάλιστα με το δικηγόρο του, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ μετά το περιστατικό, εφαρμόζει άλλη πολιτική κράτησης των υπόπτων με καθημερινούς ελέγχους των κελιών από τους φύλακες και εγκατάσταση κάμερας ασφαλείας σε κάθε χώρο κράτησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: