31.7.13

Επίθεση Πάρη σε Στουρνάρα-Μπαλτάκο...Μιλά για «ξεκούραστους τεχνοκράτες» και «ψευτολεονταρισμούς»

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει ο Πάρις Κουκουλόπουλος, που μετά ..
την ψηφοφορία της τροπολογίας για την ΕΥΔΑΠ, εμφανίστηκε κάθετος στο θέμα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ενώ εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Γιάννη Στουρνάρα και του Τάκη Μπαλτάκου.

«Πρέπει να κατανοήσουν οι ξεκούραστοι τεχνοκράτες ότι κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν γίνει αποδεκτός από αυτή την Βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ουσιαστικά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών στο Reuters περί «κόπωσης των βουλευτών».

Από τα πυρά του κ. Κουκουλόπουλου δεν γλίτωσε ούτε ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος που είχε κάνει λόγο για πρόωρες εκλογές ακόμα και μέσα στον Αύγουστο σε περίπτωση που δεν περάσει κάποια από τις διατάξεις που προώθησε η κυβέρνηση.

Με αφορμή την συζήτηση στο Α' Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Κουκουλόπουλος έκανε λόγο για κυβερνητικές αστοχίες που βαραίνουν το πολιτικό κλίμα και πρόσθεσε: «Η κινητικότητα θυμίζει έντονα το παιχνίδι ραντεβού στα τυφλά. Μόνο που αντί να υπάρχει κάτι ευχάριστο πίσω από το παραβάν βρίσκεται το απολυτήριο».

Ο κ. Κουκουλόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «το πολιτικό κλίμα βαραίνει και από «απαράδεκτους λεονταρισμούς» που μιλάνε για εκλογές και που εκπορεύονται από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ο θεσμικός τους ρόλος θα έπρεπε τουλάχιστον να τα περιορίσει».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πάρις Κουκουλόπουλος ήταν ο μόνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισε άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τη δημοτική αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, οι δηλώσεις του κ. Κουκουλόπουλου ήταν το δεύτερο κρούσμα «πολιτικής απειθαρχίας» μετά την απόφαση της Θεοδώρας Τζάκρη να ψηφίσει «παρούσα» στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ και να δηλώσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να ξεπουλήσει τη χώρα.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε σε δήλωσή της πως «Η σημερινή μου στάση, είναι η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story» και καταλήγει λέγοντας ότι:

«Σε ό,τι με αφορά, ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Η ψήφος μου είναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την Τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε, δεν χαρίζουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τις φοβερές «αναπτυξιακές» ιδέες τους να τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους χώρες».

Λίγο αργότερα, η κ. Τζάκρη, με διευκρινιστική της δήλωση, δικαιολόγησε το «παρούσα» στην τροπολογία λέγοντας ότι ψήφισε κατά αυτόν τον τρόπο για... τεχνικούς λόγους.

Στη διευκρινιστική της δήλωση η κυρία Τζάκρη αναφέρει πως «η συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε και στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ όπου είχα γραφτεί για να μιλήσω, διεκόπη λόγω της διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας. Διαφωνώ με τους όρους τους οποίους πραγματοποιείται η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση και γι' αυτό το λόγο ψήφισα "παρούσα"»...

Πηγή: crimenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: